Válasz Tarlós Istvánnak

A Főpolgármesteri Hivatal egy, a hajléktalanügy kapcsán kiadott közleményben sározza Tóth Józsefet, a XIII. kerület szocialista polgármesterét.

Közben Tarlós István volt az, aki három éve háborút indított a szegények és a hajléktalanok ellen. Partnere volt ebben Kocsis Máté és a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői. Rendcsinálás ürügyén mindent megtettek, hogy kriminalizálják és büntessék a hajléktalanságot és a hajléktalanokat.

Közben az Orbán kormány az államháztartás hiányát a szegény sorsúak kárán próbálja csökkenteni. Amit a szegényektől elvesznek, azt a gazdagoknak adják.

Most azt az angyalföldi önkormányzati vezetést ekézi, amelyik évek óta a szociálisan hátrányos helyzetűeket segítő intézkedéseket hajt végre.

Tény, hogy Tarlós István kezdeményezte a hajléktalanok eltakarítását a fővárosból.

Tény, hogy a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Közterület felügyelet és Rendőrség zaklatja naponta az utcára kényszerülteket.

És, nem Tarlós István, hanem Tóth József építtetett 500 szociális bérlakást a rászorulóknak.

Visszautasítjuk a Tóth Józsefet és a  XIII. kerületi Önkormányzatot ért főpolgármesteri támadást. Tarlós István pedig példát vehetne az ott folyó szociális munkáról.         

MSZP Budapest