Pécsi STOP | Belföld | időközi választás
2013. március 11. 09:02

Választás: kettőből kettőt bukott a Fidesz Baranyában

Március tizedikén két dél-baranyai településen is időközi választást tartottak. Vajszlón a hat indulóból Horváth István független jelölt lett a polgármester. Harkányban szoros versenyben Imri Sándor független jelölt nyert a Fideszes Baksai Endre Tamással szemben, így tovább folytathatja polgármesteri munkáját.

Vasárnap 21:03

Imri Sándor független jelöltet választották újra polgármesternek Harkányban, a baranyai városban vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson.

Bíró Károly jegyző az MTI-nek elmondta: az előzetes eredmények alapján a győztes 861, míg vetélytársa, a fideszes Baksai Endre Tamás 853 érvényes szavazatot kapott. A mintegy 4200 lakosú Harkánynak 3532 választópolgára van, a voksolás 48 százalékos részvétel mellett zajlott.

Vasárnap 20:57

A 2013. évi időközi polgármester-választás eredményei a harkanyihirek.hu szerint:

Baksai Endre Tamás FIDESZ 853 szavazat (49,94%)
dr. Imri Sándor független 861 szavazat (50,06%)

Részvételi arány: 48,36% (1708 fő).

Vasárnap 20:50

Harkányban a Helyi Választási Iroda közlése szerint az adatokat 48 százalékosan dolgozták fel, ezek alapján szűken, de a független jelölt, Imri Sándor vezet a Fidesz színeiben indult Baksai Endre Tamással szemben a polgármesteri posztért folytatott küzdelemben. A további pontosítások még hátravannak.

Vajszlón viszont hivatalos végeredmény született: Horváth István független jelölt 344 szavazattal polgármester lett a nagyközségben. Balázs János jegyzőtől portálunk megtudta, második helyen Szabó Kornél (független, 201 szavazat), harmadikon pedig Füles Ferenc (Fidesz, 188 szavazat) végzett. A szavazásra jogosultak (1544 fő) 60 százaléka járult az urnák elé vasárnap - tette hozzá a jegyző.

Vasárnap 20:12

Vajszlón hatan indultak el a polgármesteri székért a március 10-ei időközi választáson: Füles Ferenc a Fidesz, Gut Antal Attila, Horváth István, Nagy József János, Parrag József és Szabó Kornél Csaba pedig független jelöltként szállt harcba. A mintegy 1900 fős nagyközségben 1544-en voltak jogosultak szavazni. Este nyolc órakor Balázs János jegyző még nem tudott portálunk kérdésére tényleges részvételi és feldolgozottsági adatokat mondani. Annyit azonban megtudtunk, nem történt semmilyen incidens a nap folyamán a nagyközségben.

Harkányban a 4160 főnyi lakosságból 3535-en voksolhattak vasárnap az időközi választáson. Összesen 29-en vállalták a megmérettetést, ketten a polgármesterségért - Imri Sándor független és Baksai Endre Tamás fideszes jelölt -, huszonheten pedig a hat képviselői helyért indultak el. A dél-baranyai fürdővárosban este háromnegyed nyolckor még csak nagyon közelítő értéket tudtak mondani a Helyi Választási Iroda munkatársai: körülbelül 50 százaléknyian mentek el szavazni a jogosultak közül.