mszp.hu | Belföld | választási csalás
2015. január 08. 16:35

Választási csalás a VI. kerületben?

Az önkormányzati választások hajrájában közokirat-hamisítás, a választás rendjének megsértése és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a demokratikus ellenzék.

Az Együtt-PM, az MSZP és a DK által a választási bizottságba delegált tag legalább 270 olyan támogató aláírást talált, amellyel a Fidesz-KDNP-t, és Schmuck Andor pártját is támogatták. Az adatok egyeznek, de az aláírások nyilvánvalóan nem ugyanattól a személytől származnak.

A szocdemek polgármesterjelöltjének 300 ajánlást kellett összegyűjtenie az induláshoz. A választáson 102 szavazatot kapott. Képviselőjelöltjeiknek fejenként 30 ajánlást, vagyis 270-et kellett összegyűjteniük az induláshoz. A választáson 79 szavazatot kaptak.

Az ajánlóíveket a választást követő 90 nap utáni első munkanapon meg kell semmisíteni. Ez 2015. január 12-én, hétfőn lesz. Ezért a rendőrségnek előtte le kell foglalnia a közvetlen bizonyítékokat.

Delegáltunk 2015. január 8-án bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen a lefoglalás elmaradása miatt. Várjuk a választ: kilencven nap miért nem volt elegendő arra, hogy lépjenek? Mikor foglalják le az aláíróíveket és a bizonyítékokat?

MSZP VI. kerületi szervezete