mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. március 03. 10:43

Választások előtt állunk!

Választások előtt állunk!
Egy hónap múlva döntenünk kell, hogy Orbán és Putyin vagy Európa és béke! Nincs kétségem, hogy melyik a helyes út.

A háború minden emberben nyugtalanságot, szorongást és félelmet vált ki! Nyugtalanok, mert azt látják, hogy nem is olyan messze tőlünk, a szomszédunkban egy őrült diktátor fegyverekkel és katonákkal esett neki egy másik országbeli békés emberek otthonainak, felrúgta az életüket.

Félnek, mert nem akarják, hogy ez nálunk is megtörténhessen: nehogy átterjedjen a háború, nehogy elveszítsék otthonaikat, nehogy besorozzák őket katonának.

Szoronganak, mert 12 évig azt hallgatták Orbántól és a fideszes propagandától, hogy ennek az őrült diktátornak Orbán a barátja.

És félnek, mert Orbán - afféle klasszikus muszkavezetőként - üzletekkel vagy éppen diplomáciai eszközökkel segítette ennek az őrült diktátornak a terjeszkedését, és Magyarország Putyinnak történő kiszolgáltatását. Magyarország és szövetségeseink gazdasági és biztonsági érdekeivel szemben.

Pontosan érzik, a biztonságunk szempontjából semmit sem jelent, hogy Orbán 12 évig kereste Putyin kegyeit. Sőt! A legfrissebb hírek szerint Putyin szerint ma már Magyarország is "de facto barátságtalan" állam.

A magyar emberek békét és biztonságot akarnak! Béke és biztonság pedig akkor lehet, ha Putyin csatlósai, "barátai" eltűnnek a hatalomból, az őrült diktátorral pedig nem barátkoznak, hanem megállítják.

Amíg a magyar kormány a szövetségesei együttműködését hátráltatja, bírálja, addig valójában Putyin háborúját támogatja, és a magyar emberek félelmeit táplálja.

A háború árát pedig - bármit is próbál elhitetni Orbán - fizetik a magyar emberek a 383 forintos euróban, a növekvő energiaárakban, gyorsuló inflációban. Köszönjük meg Putyinnak és köszönjük meg Orbánnak!

Mi, szocialisták és demokraták békét akarunk. Azt akarjuk, hogy legyen vége az esztelen háborúnak, hiszen ebben csak vesztesek vannak. Orbán keleti kalandozása - kémbankkal, Paks2-vel, Roszatommal és Sberbankkal - megbukott, a következményeit egyelőre nehéz felmérni.

A károk mérsékléséhez és biztonság garantálásához minél előbb egyértelművé és hitelessé kell tennünk Magyarország euroatlanti elkötelezettségét, az európai értékek tiszteletét és érvényre juttatását, a NATO-val fennálló szövetségünk megerősítését.

A hitelesség visszaépítéséhez az első lépés a kormányváltás, április 3-án!

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok