mszp.hu
2015. augusztus 12. 15:49

Valóban működnek a magyar reformok?

Újra nő a minimálbér?  - tette fel a kérdést Halmi József, megyei alelnök mai sajtótájékoztatóján a kormányzati plakátra reagálva. Jól működnek-e a magyar reformok, ha ilyen átverésekkel kell azt reklámozni, mint ahogyan a plakáton K. Gy. Béla, korábbi minisztériumi főtanácsadó mondja, – aki nyugdíjkiegészitésként az arcát adva az Orbán-rezsim legújabb sikerpropagandájához – azt állítja, hogy újra nő a minimálbér Magyarországon.

A buta emberek számát igyekeznek növelni, ezekkel a kijelentésekkel? Nem igaz, hogy csak most nő a minimálbér, minden évben nőtt a minimálbér - kivéve 2003-ban. Ezek az adatok az interneten könnyen fellehetőek. A különbséget érzékeltetve Halmi József elmondta, amíg a szocialista kormány idején a minimálbér adómentes volt, addig a Fidesz kormányzása alatt 16 % - kal adóztatta meg.

Halmi József, szocialista politikus egy dakota közmondással jellemezte az említett kormányzati plakátot : „Ha egy apacs értetlenkedve néz rád, az nem azt jelenti, hogy értelmi fogyatékos, hanem azt , hogy nem érti, mi a fenét akarsz neki mondani.”

A minimálbér folyamatosan emelkedett, így az emberek nem értik, hogy most minek kell örülni, hiszen a kezükbe kapott összegen, nem érzik, hogy emelkedett volna. A közfoglalkoztatottaknak – akik sokan vannak a megyében - jóval kevesebb a bérük, mint 2010 előtt. Az emberek ezt érzik, hívta fel a kormányzati politikusok figyelmét Halmi József. A politikus kijelentette, hiteltelen a plakát, hiteltelen a reklám, hogy a magyar reformok működnek, és hazugságot állítanak, hiszen nem újra nő a minimálbér, mert az a 90 – es évektől folyamatosan nő, sőt a nettója most kevesebb, mint korábban az a zsebekben érzékelhető volt.

A szociális ellátások is csökkentek a Fidesz kormányzása alatt 28.000-ről 22.800 forintra, a munkanélküli ellátásokat és időtartamát szintén csökkentették, sokkal rosszabbul élnek az emberek, mint ahogy azt a Fidesz kormány érzékeli.