mszp.hu | Belföld | Mosonmagyaróvár népszavazás
2016. július 07. 15:14

Valódi népszavazás a magyar emberekért és Európáért

Valódi népszavazás a magyar emberekért és Európáért
Sikeres volt az MSZP népszavazási aláírásgyűjtése, amelynek köszönhetően az elmúlt héten le is adtuk a szükséges aláírásokat a Nemzeti Választási Irodának. Most a számolás zajlik, de eközben elmondhatjuk: Győr-Moson-Sopron megyében, így Mosonmagyaróváron és környékén is sikeresen dolgoztunk az elmúlt hetekben. Köszönet illeti azt a több mint 10 ezer embert, akik a megyében támogattak minket.
És köszönet illeti a szervezeteinket, a tagjainkat és szimpatizánsainkat is. Úgy a megyében, mint itt a Szigetközben. Ők az elmúlt hónapokban derekasan kivették a részüket a támogató aláírások gyűjtéséből. Ott voltunk a piacokon, a bevásárlóközpontok előtt, az utcákon és tereken, ha kellett házról házra járva gyűjtöttük az aláírásokat. Nemcsak azt bizonyítottuk, hogy létezik a Magyar Szocialista Párt, de azt is, hogy egyedüli ellenzéki erőként képesek vagyunk egy sikeres népszavazási kezdeményezés megvalósítására. Mosonmagyaróváron is bebizonyítottuk, hogy szervezeti és társadalmi támogatottsági értelemben is az a szervezet vagyunk, amely képes arra, hogy alternatívát mutasson a Fidesszel szemben.
 
Az aláírásgyűjtés kezdete óta rengeteg emberrel találkoztunk, rengeteg véleményt meghallgattunk. Azt tapasztaltuk, hogy óriási a feszültség az emberekben, kettészakadt az ország, kettészakadt a térség. Indulatok feszítik a Fidesz uralkodását, és az látszik: itt a térségben is rengeteg vesztese van az elmúlt hat évnek. Nekik ma azt tudjuk mondani: amint kiírásra kerül, lesz lehetőségük véleményt mondaniuk a Fidesz elmúlt hat évéről. Erről szól a valódi népszavazás, amely nem lesz más, mint véleménynyilvánító szavazás a kormányról.
 
A következő hónapokban éppen ezért mindent elkövetünk, hogy ennek a lehetőségnek a híre mindenkihez eljusson. Mindenkinek elmondjuk majd: csak a valódi népszavazásnak higgyenek, ne engedjék magukat becsapni a választók a Fidesz Európa-ellenes népszavazásával.
 
Nekünk a magyar emberek biztonsága és jövője a legfontosabb. Mi voltunk azok, akik kormányon aláírták a csatlakozási szerződést, aki megteremtették Magyarország európai jövőjét. Nem engedjük, hogy Orbán Viktor feláldozza hazánk európai jövőjét, gyermekeink boldogulását és kivezesse országunkat az Európai Unióból.
 
Beke Károly,
az MSZP GYMS megyei elnökhelyettese,
az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete elnöke