Valódi vizsgálatot a miskolci koraszülöttek haláleseteivel kapcsolatban!

Az egészségügyért felelős államtitkárság közzétette a miskolci koraszülöttek haláleseteivel kapcsolatos vizsgálatának eredményét. Több mint két hónap maszatolás után csupán azt sikerült kideríteniük, hogy személyében senki sem tehető felelőssé a tragédiáért.

Ugyanakkor továbbra sem tudjuk, miért avatkozott be személyesen a miniszterelnök az ügybe? Miért vártak négy napot a bejelentéssel a hatóságok? Hogyan történhetett meg egy 400 millió forintból frissen műszerezett speciális osztályon, hogy rövid időn belül 9 kissúlyú újszülöttet vesztenek el? Miért nyomoztattak a szokásos hatósági vizsgálat helyett kiemelt bűncselekményként?

Ezekre a kérdésekre az emberek máig nem kaptak választ. Az egészségügyi államtitkárság semmitmondó közleménye járványra és a véletlenek szerencsétlen egybeesésére hivatkozik. Vajon a vizsgálattal a miniszterelnök is elégedett? Ha igen, akkor miért nem nyilatkozik arról, hogy ő maga is lezártnak tekinti az ügyet? Ha nem, akkor miért nem ad hangot ennek? Ha hallgat, őt is felelősség terheli, hiszen a vizsgálat csak a valóság eltusolását szolgálta.

Az embereknek elegük van abból, hogy az emberi élet, az egészségügy is a hatalmi politika játékszerévé vált. Az MSZP valódi vizsgálatot követel a miskolci koraszülöttek haláleseteivel kapcsolatban!

Kökény Mihály,
az MSZP egészségügyi tagozatának elnöke