Valós munkahelyeket, valós béreket teremtünk!

Dr. Veres János, megyei elnök keddi sajtótájékoztatóján a kormányváltó erők programjának két pontját emelte ki, amelyeket a megyénk szempontjából elsődleges kérdésnek érez.

250 ezer új, valódi munkahelyet teremtünk – mondta. Érdemi, új munkahelyek az elmúlt években nem jöttek létre, csak a közmunkaprogramokkal tudta a jelenlegi kormány a statisztikai létszámot növelni – tette hozzá. Kiemelte, a kormányváltó erők mind EU támogatásból, mind a költségvetés átcsoportosításával megvalósíthatónak látják céljukat, így a reálszférában valós munkahelyek teremthetőek.

Az új munkahelyek teremtése nemcsak a fiataloknak nyújt valós megoldást, hanem a megye családjainak megélhetése szempontjából is fontos körülmény, - hangsúlyozta a képviselő, - hogy ne kelljen elmenni sem az ország más részére, sem a határon túlra a megyéből, ha munkahelyet akar valaki találni.

Kiemelten szólt a kormányváltók erők egy másik vállalásáról is, miszerint 100 ezer forintra emelik a minimálbér nettó összegét úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem fognak növekedni. Megyénkben a minimálbéren foglalkoztatottak száma magas, így lényegi kérdés ez a kormányváltó ígéret. A foglalkoztatóknak nem fog többe kerülni a magasabb összeggel fizetett minimálbér és az ebből élők többet fognak keresni – hangsúlyozta a képviselő.