Népszava
2012. június 28. 08:18

Váltani csak az MSZP-vel lehet

Érdekeink és céljaink közösek, ugyanolyan vagy hasonló problémákkal szembesülnek az emberek Romániában, mint Magyarországon - jelentette ki tegnap Bukarestben Mesterházy Attila.

 

Az MSZP elnök-frakcióvezetője az Európai Szocialista Párt frakcióülésének keretében rendezett fórum előtt arról beszélt, hogy Romániában az előző kormány, Magyarországon pedig a jelenlegi hoz olyan intézkedéseket, amelyek rombolják a demokráciát és lebontják a jogállamot.
 
A válságkezelés Mesterházy szerint ma Magyarországon sikertelen, a kormány képtelen beindítani a gazdaságot, ezért nincs növekedés, nincsenek új mukahelyek és a jövő egyelőre kilátástalan. A tájékoztatón Mesterházy mellett Sergei Stanishev, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Hannes Swoboda, az EP szocialista frakciójának vezetője az európai baloldal térnyeréséről, a válságkezelés alternatívájáról, a gazdasági növekedés beindításáról és a fiatalok munkahelyteremtéséről beszélt. 
 
A Jogállam - Európai Értékrend címmel rendezett fórum zárszavában az MSZP elnöke a szocialistákkal kapcsolatban egyebek mellett azt hangoztatta, két évvel ezelőtt mindenki temette a pártot, ma ugyenezek az elemzők azt mondják, hogy az MSZP nélkül nem lehet legyőzni a Fidesz-kormányt. Az elmúlt két évben a párt nemcsak megmaradt, de úgy megerősödött, hogy támogatottsága a jelen pillanatban egyenlő a Fideszével. Ennek a sikernek egy nagy titka van: amit az ember megígér, azt teljesíteni is kell - fogalmazott Mesterházy, aki az RMDSZ vezetőivel is egyeztetett Bukarestben, és nemzetpolitikai minimumot sürgetett.
 
Népszava /