Belföld, Gazdaság | gazdasági kudarc közlemény
2013. január 28. 13:56

Váltás nélkül nincs fordulat!

Gazdasági fordulat nem lehetséges Orbán Viktor, Matolcsy György és a Fidesz leváltása nélkül.

Ha a kormányzati sikerek híján álsiker-propagandát folytató hurráoptimista fideszes nyilatkozatokat nem számítjuk, elmondhatjuk, hogy 2013-ban is marad az igazságtalan, egykulcsos adórendszer, a rekordáfa és a Fidesz példátlan gazdasági kudarcát megalapozó többi intézkedés.

Természetesen a hatás sem marad el: a fogyasztás minden terméktípusban zuhan, se hűtőre, se hűtőbe valóra nem marad pénz a legtöbb ember zsebében. A vállalkozások működési lehetőségeit közel három év Fidesz-kormányzás után is az előző, szocialista kormányok által hazánkba hozott nagyberuházások segítik. A fuvarozók is inkább túlélési stratégiákra, mint növekedési tervekre építenek a „felemelkedés” és az „aratás” évében.

A klasszikus húzóágazatok közül az építőipar romokban hever. A feldolgozó- és az elektronikai szektor szintén az Orbán-kormány ki- és beszámíthatatlan gazdaságpolitikájának következményeit nyögi. Nem mentesek a kormány rombolásától az egyébként sikeres mezőgazdasági- és exportágazatok sem.

Jogbiztonság, kiszámítható gazdasági környezet és átláthatóság nélkül nincs bizalom, nem jönnek létre értékteremtő beruházások, adófizető munkahelyek. Ezt az elmúlt közel három évben a tények alapján többször elmondtuk, mégsem értette meg a Fidesz. Meg is van az eredménye.  Ezért minél több magyar embernek kell megértenie: gazdasági fordulat nem lehetséges Orbán Viktor, Matolcsy György és a Fidesz leváltása nélkül.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes