Belföld | választás 2014 változás
2013. október 20. 10:14

Változásra készülünk!

Az MSZP programja az igazságos kormányzásról, a szabadság visszaszerzéséről, a biztonságos élet lehetőségéről, a mindenki előtt megnyíló esélyről szól. Mesterházy Attila írása. 
Megérett az idő a változásra. 
 
2010 óta nem csupán a rossz kormányzástól szenvedünk mindannyian. A baj sokkal mélyebbről fakad. Az Orbán-kormány kísérletet sem tesz a társadalmi problémák megoldására. Kizárólag a Fidesz-klientúra szerzésvágya határozza meg a kormányzás ügymenetét. E klientúra éhsége pedig kielégíthetetlen. Gátlása nincs egy fikarcnyi sem. Kíméletet nem ismer. A jogszabályokat magának, magára írja, íratja.
 
Orbán és az emberei hűbérbirtokként kezelik az államot. A közös kasszát sajátjukként nyitogatják. Az embereket meg kifosztják. A jogokat megkérdőjelezik. A vállalkozásokat lehetetlen helyzetbe hozzák. Nem csoda, hogy a cégek és az emberek menekülnek. Befektetés, hitelezés nincs. Van viszont kizsigerelő és mindent irányítani akaró kormányzat, amely élni nem hagy, viszont meg akarja mondani, hogyan gondolkozzunk, miben higgyünk. Már a gyerekeken kezdi az ideológiai nevelést. Az Orbán-rendszer utazik a kiszolgáltatott emberekre. Megtörni akarja az egész országot, hogy mindenkinek diktálhasson. 
 
Közben Magyarország nem működik. A szegénység drámai méreteket ölt. Ha így megy tovább, hamarosan az emberek fele él majd a létminimum alatt. Kormányzás helyett sikerpropaganda dübörög. Az embereket a tőlük elvett pénzből fizetett hirdetésekkel akarják átverni. Orbán hibát hibára halmoz, de mindig másokat okol. Ellenségképeket gyárt, hogy ne kelljen tükörbe néznie. Háborúzik, rombol, mert alkotni, építeni nem tud. Csatazajt teremt, hogy ne kelljen meghallania a józan bírálatot. 
 
Orbán fennhangon hirdeti, hogy vissza kell fordulni, a múlt felé kell menni. Tagadja a haladást, leválik a nyugatról. Kísérleti laboratóriumnak nevezi Magyarországot. 
 
Márpedig a kísérlet nem vált be. Ha nem hagy fel vele, hát véget vetünk neki! 
 
Mi olyan országot akarunk, ahol nem kell félni. Ahol a javakat és a terheket igazságosan osztjuk el, ahol az alacsony bérek emelkedni kezdenek. A jólét nem maradhat kevesek kiváltsága: mindenki számára elérhető lehetőségnek kell lennie. Olyan Magyarországra szeretnénk büszkék lenni, ahol nem csorbítják, hanem védik a polgárok jogait, nem szűkítik, hanem növelik a szabadságukat, nem szítják, hanem csillapítják a gyűlöletet. Erősíteni kell a szolidaritást, mert csak közösen tudjuk megoldani az ország bajait. Van belőlük elég, szükség lesz mindenkire. 
 
Az MSZP programja az igazságos kormányzásról, a szabadság visszaszerzéséről, a biztonságos élet lehetőségéről, a mindenki előtt megnyíló esélyről szól. Egy olyan Magyarországról, ahol nincs éhes gyerek, ahol mindenkinek jár a színvonalas oktatás és egészségügyi ellátás. Ahol lehet vállalkozni. Számunkra érték a kreativitás, a legfőbb értékmérő a tehetség. Visszaadjuk és megvédjük a munkavállalók jogait. Tisztességes fizetés jár majd annak, aki dolgozik. A változást követően méltósággal és biztonságban élhetnek az idősek. Biztosítjuk a férfiak és nők egyenlőségét a családban, a munkahelyen, fizetésüket és emberi méltóságukat illetően egyaránt. Ismét lesz korlátja a hatalomnak. A hatóságok a törvényt és az állampolgárt védik, a kormányzás tisztán és átláthatóan zajlik.
 
Ez a mi jövőképünk.
 
Ahhoz, hogy mindez valóra váljon változásra van szükség. Mi már jó ideje erre a változásra készülünk. Ezért kötöttünk szövetséget. Most pedig lezárjuk a viták korszakát és nekivágunk a kampánynak. 
 
Az MSZP szervezetei, politikusai jelen vannak az ország egész területén. Jelöltjeink már eddig is hatalmas munkát végeztek, hogy előkészítsék a választási kampányt, de mindannyian tudjuk, hogy a neheze csak most következik. Készen állunk arra is, hogy támogassuk a közös ellenzéki jelölteket ott is, ahol nem a miénk a jelölés joga. 
 
Választási lehetőséget kínálunk. Lehetőséget arra, hogy véget vessünk a Fidesz ámokfutásának. Programot ajánlunk Magyarországnak, szövetséget ajánlunk az embereknek.
 
Nem ígérjük, hogy egy csapásra mindenkinek könnyebb lesz az élete. De azt igen, hogy a mainál és a 2010 előttinél igazságosabb, szabadabb, biztonságosabb ország lesz a hazánk. Napról napra előrébb juthatunk. Visszaszerezzük a jelenünket és visszaszerezzük a jövőnket azoktól, akik az elmúlt években elvették tőlünk. Ha sokan vagyunk, akkor a csalás, a hazug propaganda, a becstelen Fidesz-kampány sem akadályozhatja meg a változást. 
 
Jövőre választhatunk. Szavazzunk! És szavazzunk a változásra!