mszp.hu | Belföld | Segítünk!
2016. december 17. 15:52

Változást hoz 2018 a politikai életben

Az MSZP szerint a 2018-as választás változást hoz a magyar politikai életben - jelentette ki Molnár Gyula a párt országos választmányának ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján szombaton Budapesten.
Az MSZP elnöke hozzátette, hogy az idei év a salgótarjáni polgármester-választás megnyerésével kezdődött a szocialisták számára és azzal végződik, hogy a fővárosban a közvélemény-kutatások szerint beérték a Fideszt. A jövő évre az a céljuk, hogy az egész országban ez legyen a helyzet, vagyis utolérjék a jelenlegi kormánypártok népszerűségét - mondta az ellenzéki politikus.
 
Az elmúlt egy évet értékelve úgy vélekedett, hogy egyebek közt a menekültválság, a Brexit, az olasz népszavazás és az amerikai elnökválasztás eredménye miatt bizonytalanabb lett a világ. Ebben a helyzetben az MSZP Európa stabilizálásában érdekelt - tette hozzá. A párt 2016-ban elért sikereit sorolva hangsúlyozta, hogy véleménye szerint részben az MSZP-nek köszönhető a fizetések emelésének megkezdése, hiszen eredetileg a szocialisták kezdeményezték ezt. Ugyancsak eredménynek nevezte a vasárnapi boltzár feloldását, és azt is, hogy az MSZP felhívta a figyelmet a földmutyira. Ugyanakkor október 2-án a szocialista szavazóknak köszönhetően sikerült megállítani azt az ámokfutást, ami kvótanépszavazás néven kerül be a történelemkönyvekbe - mondta.
 
Molnár Gyula szólt arról is, hogy az MSZP szervezeteinek segítségével 480 rászoruló családnak juttatnak el a karácsony méltó megünnepléséhez szükséges ajándékcsomagot. Ezen kívül közel 1,5 tonna élelmiszert, illetve a párt tagjai által összegyűjtött ajándékokat, főleg játékokat is küldenek a rászorulóknak. Ez annál is inkább szükséges - mondta - mert a kormány "fordított Robin Hoodként működik", vagyis a szegényektől elvett pénzt a gazdagoknak juttatja. Ennek nyomán a 2010-es 3 millióról mára 4 millióra nőtt a szegények száma, miközben a leggazdagabbak keresete 27-szerese a legszegényebbekének, és az emberek 23 százaléka éhezik, mert nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez.
 
Molnár Gyula szerint  egy igazságosabb világ megteremtésére volna szükség. Hiller István, az országos választmány elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a választmány a párt stratégiaalkotásának központja. Az ülésen a szakmai kollégiumok elvégzett munkáját tekintik át, különös tekintettel  a női esélyegyenlőség és a nők bérezésének kérdésére. Elmondta, hogy a következő időszak stratégiaalkotásába bevonnak 120-150 értelmiségit, akiknek segítségével kidolgozzák ajánlatukat a választóknak. Ugyanis az MSZP olyan Magyarországot szeretne, amely a tehetségről, a feljutás lehetőségéről és az esélyegyenlőségről szól. Ez a munka a tavasz végéig tart - tette hozzá Hiller István.


Kapcsolódó galéria: 480 kisgyerek karácsonyi kívánságát teljesítjük

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok