2011. augusztus 27. 09:40

Váltsunk ”zöldre”

”Egészségesebb környezetre, egészséges nőkre és környezettudatos nevelésre, gondolkozásra van ahhoz szükség, hogy a jövő generációja számára megteremtsünk, egy tisztább, élhetőbb és környezetbarát világot” fogalmazta meg az MSZP Nőtagozata nevében Gurmai Zita elnök.

Az MSZP Nőtagozata szerint a gazdaság legsúlyosabb problémája a munkanélküliség. Nyoma sincs az ígért egymillió munkahelynek, az Orbán-kormány szerencsétlen adópolitikája még akadályozza is a legális foglalkoztatást. A Munka törvénykönyvének tervezett módosítása – miközben drasztikusan korlátozza a dolgozók jogait – tovább csökkenti a munkaerő iránti igényt.
 
Az MSZP Nőtagozata egyetért azzal, hogy szükség van egy gazdasági zöldfordulatra, amely nagyban hozzájárulna a munkahelyteremtéshez is. Érdemben folytatni kell az épületek energiatakarékos felújítását – amit az előző kormányok beindítottak, és a Fidesz a választások előtt annak kiszélesítését ígérte. A nyári hőségben is gondolni kell arra, hogy a családok majd ki tudják fizetni a fűtésszámláikat.

Gurmai Zita,
az MSZP Nőtagozatának elnöke