Van egy fogadásunk: megint az utánpótlás-nevelés jár rosszul

Noha közvetlenül még nem is származik bevétele az államnak a gomba módra szaporodó online fogadóirodák hasznából, a Fidesz már gondoskodna a majdan befolyó adóforintok felhasználásáról.

A költségvetési törvény ma még úgy rendelkezik, hogy a távszerencsejátékból származó állami bevétel sport utánpótlás-nevelés támogatására fordítható. Nem fogják kitalálni, hova irányítaná át a Fidesz egy törvénymódosítással az ezekből származó állami bevételeket: egyenesen az MLSZ bankszámlájára!

Ha Bánki Erik indítványát elfogadja a parlament, az egyébként is nehéz helyzetben lévő utánpótlás-nevelés még rosszabb pozícióba kerül. Kérdés, miért van nagyobb szüksége a sokmilliárd forintból gazdálkodó, hazai és külföldi óriáscégek által is támogatott MLSZ-nek az esetleges pluszforrásra, mint azoknak az utánpótlás-nevelő műhelyeknek, amelyek - főleg vidéken - ma is hónapról hónapra élnek?

Az online fogadóirodák működése máig tisztázatlan hazánkban. Eddig nem sikerült megfelelően szabályozni ezt az évről évre komolyabb forgalmat bonyolító piacot. Fontos tehát, hogy az állam a távszerencsejáték szabályozásával növelje befolyó bevételeit.

Ezt a javaslatot viszont nem támogatjuk, hiszen, ahogy az országgyűlésben többen is elmondták a piac újraszabályozása visszaélésekre ad lehetőséget, de azt sem támogatjuk, hogy az esetleges pluszforrásokat az MLSZ által felügyelt stadionrekonstrukciós program költségvetésén tátongó lyukak betömésére fordítsák a gyerekek sportcélú nevelése helyett!

Varga László,
országgyűlési képviselő