MTI/mszp.hu | Belföld | időközi választás
2013. szeptember 09. 07:05

Van esély a kormányváltásra

A nyírbátori és a szigetszentmiklósi időközi választás eredménye után a vasárnapi váci voksolás üzenete is egyértelmű: van esély a fordulatra, van esély a kormányváltásra.

Török Zsolt az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményét kommentálva azt mondta az MTI-nek: a hagyományosan jobbos váci körzetben a Fidesz-KDNP 861 szavazatot kapott 2010-ben, ami most "drasztikusan visszaesett" 384 voksra. Ez azt mutatja, hogy a választók fordulatot, kormányváltást akarnak - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az MSZP és a DK közös jelöltje a 2010-es, 25 százalékos támogatottságot 36 százalékosra emelte. A szóvivő köszönetét fejezte ki "minden demokratának, baloldali szavazónak" a támogatásért.

A vasárnapi eredmény is jelzi, hogy "Nyírbátor, Szigetszentmiklós győzelme után itt is előbbre léptünk" - mondta a szóvivő.
    
Az augusztus 11-i nyírbátori időközi önkormányzati választáson az MSZP támogatásával függetlenként induló Baracsi Balázs János nyerte meg az időközi képviselő-választást a 6-os számú választókerületben. Baracsi Balázs János 371, Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174, a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot szerzett. Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az MTI-nek aznap azt mondta, hogy a mandátumot elnyerő Baracsi Balázs János függetlenként indult ugyan, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette.

Szigetszentmiklóson a szeptember elsejei időközi önkormányzati képviselő-választáson a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt - A Korszakváltók Pártja közös jelöltje 359 szavazattal (52,03 százalék) nyerte meg a választást. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék).

A vasárnapi váci időközi választást a város 2-es számú egyéni választókerületében Kovács Ágnes (Fidesz-KDNP) nyerte 384 szavazattal. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Terényi Attila 315 szavazatot kapott.