2011. március 21. 14:58

Van még mit visszavonni!

 Fővárosi Önkormányzat Egészségpolitikai és Szociális Bizottság a mai ülésén tárgyalta a fideszes városvezetés javaslatát a fővárosi hajléktalan ellátás felszámolásáról. A fideszes többségű bizottság nem támogatta a javaslatot.

A javaslat felháborító és visszataszító. Elfogadásával lényegében ellehetetlenülne a fővárosi hajléktalan ellátás, több ezer utcán élő ember egyébként is szörnyű sorsa fordulna még rosszabbra. Különösen provokatív ez a lépés akkor, amikor Tarlós István egyik első hangsúlyos - és embertelen - akciója volt a fővárosi hajléktalanok erőszakos kiűzése a belvárosi aluljárókból tél elején, minden alternatíva nélkül. A bizottsági ülésen is világossá vált, hogy nincs semmilyen előkészített koncepció, hogy hogyan működjön a felszámolás után a szolgáltatás. Ezért nyomatékosan kérjük a városvezetéstől, hogy vegyék le a napirendről ezt a felelőtlen döntést, és dolgozzanak ki alternatív megoldást.

 A kidolgozatlan és megosztó szimbólum módosítási javaslatcsomagot már levették a napirendről, mert a Fideszen belül sem értettek egyet az abban foglaltakkal.

 Most világossá vált, hogy maradt még mit visszavonni.

 Havas Szófia,

a Fővárosi Közgyűlés Egészségpolitikai és Szociális Bizottságának alelnöke