mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. május 19. 00:49

Van megoldás: a kormány lehívhatja az ilyen helyzetekre szóló EU-s forrásokat!

Van megoldás: a kormány lehívhatja az ilyen helyzetekre szóló EU-s forrásokat!
Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője; Ujhelyi István EP-képviselő és Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, hogy a kormány a Tungsrammal kötött stratégiai partneri szerződéséből pont a legfontosabbat, a munkavállalók munkajogi védelmét és biztonságát jelentő garanciákat hagyta ki. Emiatt most 1600 dolgozó és családjuk kerül nehéz helyzetbe a tömeges létszámleépítés következtében.

Van megoldás: a kormány lehívhatja az ilyen helyzetekre szóló EU-s forrásokat, azonban láthatóan nem tesznek semmit a bajba jutott dolgozók megsegítése érdekében.

Kedden azért utazott Nagykanizsára Komjáthi Imre MSZP-s képviselő, a párt elnökhelyettese, Ujhelyi István EP-képviselő és Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, hogy a szakszervezet képviselőinek elmondják, mi az, amiben az ellenzék segíteni tud a kialakult helyzetben.

A képviselők ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a kormány nélkül nem lehet a végső döntéseket meghozni, ezért nagy a Fidesz felelőssége a helyzet rendezésében.

Kapcsolódó párttagok