Belföld | közmunkás szakszervezet közlemény
2014. január 14. 12:05

Van remény!

A Közmunkás Szakszervezet, a három meghatározó demokratikus ellenzéki erő összefogása után komoly esélyt lát az Orbán-kormány leváltására.

Az elmúlt négy évben a közmunkások ízelítőt kaphattak az Orbán-kormány társadalom és gazdaságpolitikájának szellemiségéből és következményeiből. Néhány példa a teljesség igény nélkül:
- Nettó 60.200.-ról 47.000.-Ft-ra (-20%) vitték le a havi közmunkás bért hatalomra kerülésük után 2010-ben!
- Egy ombudsmani jelentés is alátámasztja azt a tényt, hogy a hatályos jogszabályok hátrányosan megkülönböztetik a közmunkás dolgozókat, s ez a jogfosztás kiterjed a munkakörülményektől a szabadság kiszámításáig!    
- Konkrétan és tanukkal alátámasztva alázzák meg napi szinten a közmunkásokat, például az un. Kényszerképzési Program keretein belül!
- Ma már érettségizett vagy több szakmával rendelkező emberek, valamint diplomások tömegei vannak közmunkán!

A közmunkások megismerték a Fidezs-kormányt és nem kérnek belőle. Éppen ezért a Közmunkás Szakszervezet 2013 novemberében megkereste a demokratikus ellenzéki pártokat, egy emberhez méltó élet ígéretének reményében.
 
(Elsőként Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, másodikként Bajnai Gordon, az Együtt PM vezetője, harmadikként Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke küldte meg válasz levelét Szakszervezetünknek.)

A támogató nyilatkozatokat követően a Közmunkás Szakszervezet megnyugvással veszi tudomásul, hogy a három meghatározó ellenzéki erő közösen, szövetségben vág neki az Orbán-rezsim felszámolásának.

A KSZ ezért a mai naptól nem csak szavakban, de tettekben is kész támogatni az Orbán-kormányt leváltó szövetséget, és erre a misszióra kér minden humanista erőt.

A Közmunkás Szakszervezet Elnöksége