2012. szeptember 17. 11:04

Varga István fideszes politikus Orosháza szégyene!

Varga István, aki orosháziként a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listája 11. helyéről került be a Parlamentbe, éppen egy hete, hétfő éjjel, a jegyzőkönyv tanúsága szerint valamikor háromnegyed tíz tájban mondta el azokat a mondatokat, amelyek sohasem hangozhattak volna el a Tisztelt Házban, amelyeket sohasem mondhatott volna el semmikor sem jogászként, sem férfiként, de legfőképpen nem országgyűlési képviselőként. Varga István szégyent hozott Orosházára, azonnal le kell mondania!

„Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Ezek azok a szavak, amelyekért Varga Istvánnak vállalnia kell a felelősséget! A döbbenetes felszólalást követő napon, múlt hét kedden, az MSZP Nőtagozata elnöke, Gurmai Zita lemondásra szólította fel a képviselőt. Sajnos ez mind a mai napig nem történt meg. A múlt héten több alkalommal is az MSZP országos elnökségi tagja, Bangóné Borbély Ildikó és az MSZP szóvivője, Kormos Kata szintén felszólították, hogy adja vissza a mandátumát, vagy ha erre nem hajlandó, akkor a Fidesz országos vezetői hívják őt vissza. Az kevés, hogy a Fidesz elhatárolódott tőle: le kell mondania!

Az MSZP Orosházi Szervezete szintén felszólítja Varga Istvánt, hogy távozzon a közéletből! Számunkra már korábban sokszor, sok alkalommal bizonyította az alkalmatlanságát arra, hogy bárkit is képviseljen, de ezzel a kijelentésével végképp leírta magát. Éppen ezért vettek részt többen közülünk a tegnapi budapesti rendezvényen, ahol orosháziként, olyan emberekként, akik régről jól ismerjük őt, hitelesen tudtuk bizonyítani, hogy Varga István Orosháza szégyene.

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége