mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 08. 15:25

Varga Judit engedélyével figyelték meg még egy kormánykritikus hírportál tulajdonosát?

Varga Judit engedélyével figyelték meg még egy kormánykritikus hírportál tulajdonosát?
Varga Judit igazságügyi miniszter idén július közepéig csaknem napi 5 esetben engedélyezett titkos megfigyelést, ezért tudni akarjuk, hogy az érintettek közé hogyan került be az egyik kormánykritikus hírportál tulajdonosa is.

Ugyanis minden jel arra utal, hogy idén tavasszal Páva Zoltán telefonján is működött a Pegasus-kémszoftver. Ezen kérdések tisztázása miatt 1,5 hónapja időpontot kértem miniszter asszonytól, akitől eddig semmiféle választ nem kaptam.

Azt már tényként lehet kezelni, hogy a kormány rendelkezik a Pegasus-kémprogrammal. Bizonyítékok vannak arra, hogy valakik magyar újságírókat, ügyvédeket, médiatulajdonosokat megfigyeltek a kémprogrammal. A kérdés az, hogy mindez a kormány engedélyével jogszabályszerűen történt, vagy másvalakik figyeltek meg titkosszolgálati módszerekkel magyar állampolgárokat?

A kormány nem áll ki a nyilvánosság elé és ezzel is erősíti azt a véleményt, hogy ez egy újabb támadás a sajtószabadság ellen, amely alkalmas az újságírók megfélemlítésére. Tudni akarjuk, hogy az igazságügyi miniszter adott-e engedélyt más újságírók, ellenzéki politikusok megfigyelésére?

Éppen ezért a kormánynak tisztáznia kell magát! Ha nem követtek el törvénysértést akkor nem kell hallgatniuk és titkolózniuk. Ha nem tisztázzák a felmerült kérdéseket, akkor legkésőbb 2022-ben, a kormányváltást követően az MSZP fel fogja tárni a Pegasus-ügy részleteit!

Mesterházy Attila,
a Külügyi bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok