mszp.hu | Belföld
2023. február 02. 17:51

Varga László: Egyre világosabban látható a kormányzat érintettsége a Völner-Schadl ügyben

Varga László: Egyre világosabban látható a kormányzat érintettsége a Völner-Schadl ügyben
Varga László az MSZP elnökhelyettese, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szövetségenek elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának szerda esti vendége. A téma a Völner-Schadl ügy volt és az, hogy az ellenzéki pártok által indítványozott vizsgálóbizottság felállításának miért van fontos szerepe.

Az ellenzéki képviselők közös indítványt nyújtottak be a Parlamentnek a héten a Völner-Schadl-üggyel összefüggésben megállapítható további kormányzati érintettséget vizsgáló bizottság létrehozásáról. Az MSZP elnökhelyettese szerint az ellenzék eddig is sokat tett a botrányos ügy felderítéséért. Mint mondta, előző országgyűlési ciklusában ő maga is aláírta azt a kezdeményezést, mely azt indítványozta, hogy Völner ne kaphasson végkielégítést, miután ilyen szintű korrupciós botránynak a részese, ám ezt a kezdeményezést is leszavazták a fideszes képviselők.

Varga László kiemelte, a napokban nyilvánosságra került hangfelvételek azt mutatják, az utóbbi idők egyik legnagyobb korrupciós botrányával állunk szemben, melyben több fideszes képviselő neve is felmerült érintettként. A szocialista elnökhelyettes elmondta, feljelentést kell tenni minden olyan ügyben, amiben lehet és az ellenzéknek közös erővel kell fellépni a botrány ellen, hiszen a civilek számára is fontos, hogy a végére járjanak az ügynek. A helyzet súlyosságát az is bizonyítja, hogy Völner a hangfelvételeken arról beszél, hogy vallomásától „meginoghat” pár ember széke, részletezte Varga. A szocialista politikus továbbá azt is elmondta, a vizsgálóbizottság felállításához szükség van a kormányzati szándékra is, ám kiemelte, az ügy tisztázása a kormány érdeke is.

Kapcsolódó párttagok