2012. szeptember 24. 11:19

Varga lemondását követelték a fakanalakkal demonstrálók

Az MSZP több Békés megyei szervezete is képviseltette magát azon a demonstráción, ahova a tüntetők transzparensekkel és fakanalakkal érkeztek a Varga István országgyűlési képviselő nőkkel szembeni kijelentései miatt. A helyszín a kormánypárt orosházi székháza volt, az időpont péntek délután.

– Ez a mai nap valaminek a kezdete – fogalmazott a demonstráción az egyik szónok, Kasuba István, ahol azok gyűltek egybe Orosházán, a Táncsics utcai ügyvédi irodától a Fidesz helyi irodájához sétálva, akik tiltakoztak a Varga István országgyűlési képviselőnek a nőkkel kapcsolatos elmúlt napokban a parlamentben tett kijelentései ellen. A szónok emlékeztette a hallgatóságot, hogy Füvesi Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő a pénteki testületi ülésen felszólította Varga Istvánt lemondásra, ő megismételte, ezután a demonstrálók követelték ezt.

A tüntetés széles demokratikus ellenzéki, ötpárti összefogással jött létre, az MSZP részéről Szin Jánosné, a városi szervezet elnökségi tagja, nyugdíjas pedagógus mondott beszédet.

A rendezvény végén a tüntetők közfelkiáltással egy nyílt levelet fogadtak el, amelyet a Fidesz helyi és országos vezetőihez címeztek. Mivel a Fidesz-irodából senki sem jött ki a dokumentumot átvenni, megbízták Varga Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselőt, hogy a levelet a parlament hétfői ülésnapján a Fidesz frakcióvezetőjének adja át. Ő erre ígéretet is tett, majd rövid beszédében a regisztráció és a szavazás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Nyílt levél a Fidesz orosházi szervezetének és országgyűlési frakciójának

Tisztelt Városi Fidesz-vezető, Fideszes Képviselő Hölgyek és Urak!

Hazánk és településeinek sorsát a választói akarat az önök kezére bízta 2010-ben törvényes és legitim módon, bízva abba, hogy az ország bizalmát, a haza javára hasznosítják. Két és fél év után látjuk, hogy önök ezt a hatalmat nem arra használják, amire a felhatalmazást kapták. Az önök „áldásos tevékenysége” nyomán: hazánk gazdasági élete romokban, az egészségügy, az iskolarendszer, az oktatás és a kultúra szétverve, az önkormányzati rendszer szétesőben, az alkotmány, a választási rendszer pártérdekek mentén megváltoztatva, a pártkatonák kilenc évre bebetonozva – ez a mérleg! Hazánk megítélése a világban, romokban van, a világ megbecsülését elvesztettük: „Hullarablók lettünk! A legpocsékabb nemzet.” Az országban napirenden van az emberek megalázása, amelyben a helyi fideszes kiskirályok a főszereplők. A sajtóban naponta olvashatunk például a pusztaottlakai közmunkaprogram visszáságairól, emberek megalázásról, földpanamákról, dinnyekartellről, klientúra-építésről. A közrend, a közbiztonság nem állt helyre két hét alatt, a fasiszta, újnyilas pártszolgálatosok masíroznak; liberálisokat, baloldaliakat, zsidókat, cigányokat támadnak meg, és sehol a „két pofon”, a „hazazavarás”. Számunkra úgy tűnik, a félkatonai alakulatok megtűrése, a Fidesz-politika része, fegyvere az ellenzéki megnyilvánulások megzavarására, az abban résztvevők megfélemlítésére.

Az orosházi térségben lakók és a Békés megyében élők számára egyre kínosabb Dancsó József, Varga István és Simonka György működése, amelyen az emberek többsége vagy röhög, vagy felháborodik. A Dancsó-Dr.Varga-Simonka-trió tevékenysége miatt a szerencsésebb térségekben lakók egyszerűen lesajnálnak bennünket, és nehezen tudunk ellenérvet mondani, mert igazuk van. Ezek az emberek ugyan közülünk valók, csak egyet felejtenek el: ők nem kisebb emberek, mint Táncsics Mihály, Veres József és Darvas József „székében ülnek”.

A hazánkban élő embercsoportok megalázása az elmúlt napokig, csak a Jobbik eszköztárában szerepelt, azonban Varga István fideszes képviselő most a nőkbe rúgott bele, egy elhibázott Fidesz-politika védelmében. Szavaitól elhatárolódni nem elég, ma ettől többre van szükség!

Mi, akik ezen a rendezvényen megjelentünk, követeljük, hogy Dr. Varga István, aki a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listája 11. helyéről került be a Parlamentbe, azonnal mondjon le, vagy ha ezt nem hajlandó megtenni, akkor a Fidesz azonnal hívja vissza! Egy ilyen ember, aki Orosháza és a térség szégyene, nem maradhat országgyűlési képviselő. Méltatlanná vált erre a tisztségre.

Mi akik itt jelen vagyunk, tiltakozunk a választási rendszer fideszes érdekek szerinti megváltoztatása, a demokratikus jogok csorbítása ellen. Nem fogadjuk el azt, hogy a választás, és a választhatóság demokráciában elengedhetetlen alapjogát, előzetes regisztrációhoz kössék. „Még kér a nép!….”

Orosháza, 2012. szeptember 21.

Aláírók: e célért, a demokratikus értékek védelmében, az összefogás jegyében a DK, az LMP, az MSZP, a Munkáspárt, a Szolidaritás tagjai és szimpatizánsai, mindenki, aki a mai tüntetésen megjelent.