mszp.hu | Belföld
2020. október 28. 12:09

Varga Mihály a sikeres válságkezelés szlogenjével turnézik miközben az MNB újabb százezres kirúgási hullámot jósol

Varga Mihály a sikeres válságkezelés szlogenjével turnézik miközben az MNB újabb százezres kirúgási hullámot jósol
Varga Mihály hiába turnézik különböző szakmai fórumokon azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, hogy a kormány sikeresen kezeli a válságot, ugyanis a számok nagyon mást mutatnak.

A kormány elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt kirúgások, fizetéscsökkenések, cégcsődök indultak el, amelyek egyenes következménye, hogy a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye. Mindezek mellett pedig az MNB várakozásai szerint a mostaninál nehezebb helyzetbe fognak kerülni a cégek és újabb kirúgási hullám fog megindulni, ami miatt több mint százezer ember kerül majd utcára.

A Fidesz válságkezelés címén annyit tett, hogy őrült pénzszórásba kezdett a hozzá közel álló vállalkozók között, miközben 400 ezer embernek nincs munkája és 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap. A papíron a gazdaságvédelemre létrehozott alapból pedig a propagandától kezdve a sportig mindenre költenek csak olyan célokra nem, amelyek a válságból való kilábalást segítenék elő.

A Fidesz a válságban is egy kiválasztott szűk elit érdekeit védi, miközben cserben hagyja a magyar családokat és a munkavállalókat.

Az MSZP azonban már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, ezért követjük továbbra is a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Mindezek mellett pedig hirdessenek elbocsátási tilalmat a kormányzati szférában!

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok