Varga Mihály beismerte

Varga Mihály mai sajtótájékoztatóján lényegében beismerte, hogy az elmúlt lassan három évben alapvetően elhibázott gazdaságpolitika folyt az országban. Ez üdvözölhető, ám elkésett felismerés.

Az ország gazdaságában okozott súlyos károk után úgy tűnik, a Fidesz-kormány józanabb tagjai végre szembenéztek a valósággal. Azzal, hogy a gazdasági visszaesésért a munkaerő-piaci kilátástalanságért döntően az Orbán-Matolcsy-féle kiszámíthatatlan és elhibázott gazdaságpolitika a felelős. Kár, hogy ez a felismerés csupán három év ámokfutása után, egy évvel a kormányváltás előtt született meg, így Varga Mihály nemzetgazdasági tárcájának már csak tűzoltásra maradt ideje. A bizalmat eljátszani ugyanis jóval gyorsabban lehet, mint visszaszerezni.

Az, hogy Varga Mihály a jövőben magasabb szakmai munkára tart igényt a gazdasági minisztériumban, annak beismerése, hogy eddig nem ez jellemezte a tárca tevékenységét. Itt az idő, hogy a Matolcsy György távozásával megüresedett három államtitkári és több helyettes államtitkári székbe végre valódi szakemberek, és ne az elmúlt években levitézlett fideszes pártkatonák üljenek!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes