mszp.hu | Belföld
2022. június 02. 13:11

Varga Mihály hozza nyilvánosságra a KATA átalakításával kapcsolatos terveket!

Parragh László hetek óta járja a magyar nyilvánosságot, és a kisadózó vállalkozások tételes adónemének (elterjedt nevén: KATA) átalakításáról fantáziál.

Sokszor láttuk már ezt a színházat: egy fideszes beszélő fej – esetünkben Parragh avatár – bedob valami súlyos ötletet, a fideszes műhelyben beindul a közpénzből forgó közvéleménykutató-gépezet, és megpróbálják belőni, hány szavazót vesztenek.

Magyarország felett gyülekeznek a válság fellegei, az árak az egekben, a Fidesz egyre radikálisabb eszközökhöz nyúl, a könnyen elvehető pénzeket pedig próbálja mindenhonnan besöpörni. Most a közel félmillió KATÁ-s is célkeresztbe került, hiszen róluk elég pontos nyilvántartása van az államnak, könnyű tőlük behajtani a pénzt.

Az MSZP elutasítja, hogy a KATÁ-t véletlenszerű ötleteléssel borítsa fel a kormány! Az MSZP nevében, de a kisadózó vállalkozók érdekében felszólítjuk Varga Mihályt és a Pénzügyminisztériumot, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a valódi terveket, a KATA-aktákat!

MSZP

Bővebb információ: Vajda Zoltán, a Költségvetési bizottság elnöke, országgyűlési képviselő

Vajda: Nem kell lopni!

2022-06-18 12:40