Belföld, Gazdaság | közlemény megszorítás
2013. április 16. 13:51

Varga Mihály ne tegyen úgy, mintha semmiről se tehetne!

Varga Mihály szerint nem kellenek további intézkedések a költségvetési egyensúlyhoz, nincs szükség több megszorításra. Ezt örömmel halljuk. Csak az elmúlt három év után sajnos azt kell mondjuk: hisszük, ha látjuk.

A kétharmados Fidesz gazdaságpolitikája az elmúlt három évben eredmények helyett csak folyamatos megszorításokat hozott. Gazdasági növekedés helyett folyamatos csökkenés van, új munkahelyek helyett még a régiek is megszűnnek, az államadósság nem csökkent, a költségvetést pedig a nyugdíjvagyon lenyúlásával, 30 új adóval és brutális lakossági megszorításokkal sikerült "egyensúlyba" hozni.

A Fidesz-kormány egy átlagos családra közel félmillió forint pluszterhet rakott. A fogyasztókkal megfizettetett különadók, az európai rekordáfa, a legyengített forint miatt megugró törlesztőrészletek fojtogatják a családokat. Az MSZP az emberek azonnali tehermentesítése érdekében az élelmiszerek árának 22%-os csökkentését javasolja. Varga Mihályt pedig arra kérjük, hogy ne tegyen úgy, mintha nem az Orbán-kormányban töltötte volna az elmúlt három évet.

Magyar Szocialista Párt