Varga Mihály újabb megszorító csomagot jelentett be

Három éve kormányoz kétharmaddal Orbán Viktor, de eddig csak elvenni tudott az emberektől. Varga Mihály pénteki bejelentése már a negyedik Orbán Viktor által megrendelt megszorító csomag.

A Fidesz által a lakosságra kivetett terhek csak tovább növelik a szegénységet és a nyomort. Beruházásoknak se híre hamva, a befektetők messze elkerülik Magyarországot, Orbán gazdaságpolitikája továbbra is hiteltelen.

Az üzleti szféra és a gazdasági visszaesés következményeit elszenvedő állampolgárok pontosan látják, hogy Orbán számára csak a lenyúlás a fontos.  A trafikpályázatoknál nem akarja megvédeni a nemzeti vagyont. A földosztásnál is csak a fideszes klientúra számít.

A kormány továbbra is vizet prédikál, de bort iszik. Ahelyett hogy saját luxuskiadásait hagyná el, inkább további megszorításokra vonatkozó döntéseket hoz. Valakinek nagyon fontos lehet a tízmilliárdos bútorbeszerzés, ha ehhez a kormányzat továbbra is ragaszkodik.

Az MSZP szerint megszorítások helyett munkahelyeket kell teremteni és gazdasági növekedést elősegítő döntéseket kell hozni a mutyipolitizálás helyett.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes