mszp.hu | Belföld | fizetés közszféra Varga Mihály
2016. február 04. 15:57

Varga Mihály vállaljon felelősséget az emberek fizetéséért!

Nincs tovább türelem – figyelmeztette Harangozó Tamás Varga Mihályt és a kormányt, kijelentve, hogy nem lehet tovább játszani az állami alkalmazottak fizetésével: nem packázhatnak emberek életével!

Pártunk frakcióvezető-helyettese felszólította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy február végéig tegyen rendet az Államkincstárban és oldja meg, hogy az állami alkalmazottak rendben megkapják a fizetésüket.

A politikus úgy vélekedett, hogy amennyiben a miniszter erre képtelen, akkor megbukott és alkalmatlan a nemzetgazdasági tárca vezetésére.

Amennyiben az állami fizetések még márciusban is késve vagy hiányosan érkeznek, az MSZP azt javasolja minden állami alkalmazottnak, hogy indítson kártérítési pert az őt ért veszteségek és kellemetlenségek miatt: ehhez pártunk minden segítséget megad. Társadalomszervezőink – mind a 106 választókerületben – személyesen is várni fogják azokat a dolgozókat, akik hiányosan kapták meg a fizetésüket és ebből káruk keletkezett.

Harangozó Tamás bírálta Varga Mihályt azért is, mert bár képviselőink december óta folyamatosan figyelmeztetnek arra, hogy az állami alkalmazottak késve érkező fizetése rendszerszintű problémákat jelez, ezért a miniszter mégis rémhírterjesztőnek nevezte Lukács Zoltánt, pedig végül a szocialista képviselőnek lett igaza.

Az elmúlt három hónapban az állami alkalmazottak tömegesen kaptak tévesen, rossz összegben, késve utalt fizetést – közölte a frakcióvezető-helyettes, hozzátéve, hogy sok helyen még a novemberben, decemberben elrontott fizetéseket se korrigálták.

Nehezményezte azt is, hogy több százezer állami dolgozó nem kapta meg a személyi jövedelemadó-bevalláshoz szükséges munkáltatói adóigazolást sem, pedig ezt január 31.-ig törvény írja elő a munkáltatóknak.

Az állam tehát nem utalja időben a fizetéseket, és a saját törvényeit sem képes betartani, amivel lehetetlen helyzetbe hozzák a becsületesen dolgozó állami alkalmazottak százezreit – figyelmeztetett Harangozó Tamás, aki kijelentette: Varga Mihály az elmúlt három hónapban igazmondásból és felelősségből megbukott, és ha nem oldja meg február végéig ezt a helyzetet, miniszterként is meg fog bukni.

Kapcsolódó párttagok