eszon.hu | megosztás Miskolc
2016. október 24. 14:09

Varga nem kért Csöbör "ünnepi" beszédéből

Varga nem kért Csöbör "ünnepi" beszédéből
Gyűlölködőnek és történelemhamisítónak találta azt, amit a fideszes képviselő az ünnepi megemlékezésen előadott. Nem hallgatta végig.
"Vasárnap este az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön a feleségemmel együtt felálltam és távoztam a Miskolci Nemzeti Színházban tartott megemlékezés első 'ünnepi' beszéde közben a szónok kirekesztő, gyűlölködő, történelemhamisító megnyilvánulásai miatt. Ezúton gratulálok a díjazottaknak, a körülmények miatt személyesen nem volt erre módom! Őszintén sajnálom, hogy ide jutottunk..." Ezt dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője írta a Facebookon hétfőn délelőtt. 
 
A szocialista politikus bejegyzése a Két üres szék a színházunkban címet viselte. Írása elején leszögezi, hogy elege van a gyűlöletkeltésből, majd így folytatja:  
 
"Ha Nagy Imre látná, mi folyik ma Magyarországon, valószínűleg nagyon elkeseredne. Ha az egykori miskolci színművész, '56-os elítélt, későbbi MSZP-s országgyűlési képviselő Nagy Attila látná, hogy a ma helytartói, történelemhamisítói ki akarják hagyni a magyar baloldal pozitív szereplőit a dicső napok eseményeiből, ma pedig a forradalom és a köztársaság ünnepéből, talán nem is hinne a szemének. Mi, miskolciak, nagyon sokfélék vagyunk, az itt élők mindig is sokszínűen látták a világ dolgait. Mégis, 2010-ig hagyománya volt annak, hogy közösen ünneplünk nemzeti ünnepeinken, legalább itt félretesszük a pártpolitikát. Őszintén sajnálom, hogy bár próbálok tenni ellene, de évről évre rosszabb a helyzet. Sajnos sokan azon dolgoznak, hogy két egymástól elkülönülő, egymással szemben álló Miskolc legyen. Ebben soha nem leszek partner! Ennek az eredménye is csak a növekvő kilátástalanság és a további elvándorlás lesz! Vállt vállnak vetve kellene küzdenünk azért, hogy ez a város élhetőbb legyen, ne ürüljön ki, azért, hogy lehessen itt boldogulni! Rajtam tényleg nem múlna! Hidat építeni persze mindig nehezebb, mint árkot ásni! Önálló gondolatok nélkül sokaknak egyszerűbb a gyűlöletkeltésre alapozni. Szégyellheti magát mindenki, aki hatvan év után újra ötvenes évekbeli állapotokat teremt, vagy asszisztál mindehhez. Nagyon magányosak lesznek, amikor ennek a világnak vége lesz. Mert nemsokára vége lesz, az biztos."
 
Kérte, hogy aki olvassa a bejegyzését, ossza is meg. Szerinte ez sokat segít abban, hogy mások is megértsék: az emberek megosztása nem vezet jó irányba.
 
A poszt ide kattintva olvasható el, illetve osztható meg.

Két üres szék a színházunkban 37 éves vagyok ...

Két üres szék a színházunkban 37 éves vagyok, miskolci, 10 éves voltam a rendszerváltáskor és elegem van a gyűlöletkeltésből! Ha Nagy Imre látná, mi folyik ma Magyarországon, valószínűleg nagyon elkeseredne.

Bár Varga nem nevesítette, alighanem Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő beszédét kifogásolta, az abban elhangzottak ellen tiltakozott a kivonulással és a facebookos bejegyzésével. 

Kapcsolódó párttagok