Varga virtuális világa

Virtuális világban él Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki egy interjúban arról beszél, hogy az államadósság csökkent az elmúlt négy évben.

A valóság tényei szerint viszont a magyar államadósság úgy rekordméretű, hogy a kormány elköltötte az kényszerrel államosított magánnyugdíjvagyont is és a paksi erőmű bővítésére újabb 3000 ezer milliárd forintos hitelt készül felvenni. A legfrissebb adatok szerint az államadósság a GDP 84,4 százalékára rúg, már ez is történelmi csúcs, de így lenne ez a kedden bejelentett dollárkötvény-kibocsátás nélkül is.

A kormány a tavalyi év végén csak úgy tudta teljesíteni az államadósság mérséklését előíró alkotmányos szabályt, hogy veszélyesen alacsony szintre csökkentette a tartalékot, majd az év elején Az államadósság elleni harc annak ellenére zárult sikertelenül, hogy az Orbán-kormány erre hivatkozva vezetett be 2600 milliárd forintos megszorítást.

A Mesterházy-kormány véget vet az Orbán-kormány „unortodox gazdasági ámokfutásának”, stabilizálja a forint árfolyamát és kiszámítható gazdasági környezetet teremt mindenki számára.