mszp.hu | Belföld, Külföld
2019. november 14. 13:29

Várhelyi Olivér biztosi meghallgatásáról

Várhelyi Olivér biztosi meghallgatásáról
Trócsányi László elutasításával az európai közösség világossá tette, hogy az Unió mindenkori döntéshozóinak egyértelműen az európai értékek és érdekek oldalán kell állnia, nincs helye sem Európa-ellenes illiberalizmusnak, sem a jogállamiság tudatos lebontásának, végképp sötét korrupciónak.

Trócsányi bukása után Várhelyi Olivér személyében a Fidesz egy rutinos brüsszeli bürokratát jelölt a posztra, aki mai meghallgatásán ennek megfelelően válaszolt a kérdésekre.

Nem lennék azonban meglepődve, ha Orbán jelöltje további nehézségek elé nézne még. A portfólió jelentősége és az őt jelölő kormány EU-ellenes magatartása miatt fokozott figyelem követi megválasztását és követi majd biztosi munkáját, ezért Várhelyi személyes érdeke is, hogy minden esetben a szerződések őreként lépjen fel és kizárólag az európai közösség - benne a magyarok - érdekeit, nem pedig az őt jelölő EU-ellenes kormány üzleti elvárásait tartsa szem előtt.

Mai meghallgatásán többek között azt mondta: nem fog elfogadni semmilyen utasítást egyetlen kormánytól, így a magyartól sem. Biztos lehet benne, hogy nyilvános ígéreteire - ha szükség lesz rá - minden pillanatban emlékeztetni fogom.

 
dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő

Kapcsolódó párttagok