mszp.hu | Belföld | közlemény Ökotárs
2015. október 20. 16:03

Várjuk az Ökotárs meghurcolásáért felelős kormánytagok megnevezését!

Várjuk az Ökotárs meghurcolásáért felelős kormánytagok megnevezését!
Bűncselekmény hiányában szüntette meg az Ökotárs Alapítvány ellen indult eljárást az adóhivatal. Várjuk a civilek meghurcolásáért felelős kormánytagok megnevezését!

Mindannyian láttuk, ahogy a Fidesz-kormány politikusai előbb heteken át egymást túllicitálva sározták a szervezetet, ezt pedig a rendőrség törvénytelen razziája követte. Az Ökotárs elleni letámadás a kormányzati túlkapás mintapéldája: a Fidesz a rendőrséget politikai célokra használva, az adófizetők pénzét pofátlanul pazarolva és a kormányzati pozíciójával súlyosan visszaélve diktatúrákban divatos módszerekkel üldözte a civileket.

A Fidesz által szélhámos gittegyletnek, csalónak és idegenbérencnek bélyegzett szervezetről ma kiderült, hogy nem követett el törvénytelenséget. Ezzel ellentétben a Belügyminisztérium a mai napig nem tisztázta, hogy kinek az utasítására rontottak rá törvénytelenül a rendőrök a civilekre tavaly ősszel.

Most várjuk a kormány válaszát: ki a felelős a súlyos kormányzati túlkapásért, a szervezet meghurcolásáért? Az MSZP a történek után a civilek diktatúrákban divatos üldözésének befejezését követeli a kormánytól!

MSZP