Várjuk Németh és Zsiga elszámolását!

Németh Szilárd és Zsiga Marcell, a legjobban kereső fideszes politikusok a minap alaptalan személyeskedéssel, pofátlansággal és hazugságokkal reagáltak azokra az újságírói felvetésekre, amelyek a maguk jólétét állították szembe az átlagemberek egyre kilátástalanabb helyzetével.

A személyeskedést már megszoktuk, így betudjuk a fideszes politikusok azon esetekre tartott kommunikációs trükkjének, amikor olyan kérdést kapnak, amire nem tudnak, vagy nem akarnak egyenes választ adni. A cinikus és valótlan állítások mellett azonban nem megyünk el szó nélkül.

Németh Szilárd, a Fidesz csepeli, fővárosi és országgyűlési álláshalmozója például előbb belemondta a kamerába, hogy "igen, én jól jártam az egykulcsos adóval", majd azt állította, hogy "mindenki jól járt" vele, és a magyar emberek terheinek csökkenéséről és fizetésének növekedéséről kezdett beszélni.

Németh Szilárd valóban jól járt: az egykulcsos adóval az elmúlt három évben több mint 300 ezer forinttal nőtt a havi nettó fizetése, és most még a 10 százalékos rezsicsökkentést is zsebre vágja, miközben ma már csak Csepelen több mint ezer család nem tudja fizetni a közüzemi számlákat.

A dolgozók 82 százaléka reálértéken veszített a fizetéséből, tehát rosszabbul él, mint 3 éve. Ezen belül a munkavállalók 56 százalékának nominálértéken, vagyis nettóban is legalább 10-15 ezer forinttal csökkent a fizetése. A pedagógusok 80 százaléka az iskolaállamosítás után a korábbi
fizetése 80 százalékát kapja meg, az egészségügyi dolgozóknak is több ezer forinttal csökkentette a fizetését az egykulcsos szja, a közmunkások pedig a 2010 előtti 60 ezer 200 forint helyett legfeljebb 49 ezer forintot vehetnek kézhez havonta, ami reálértéken ma már alig 40 ezer forintnak felel meg.

Eközben a napi (nem havi!) 47 ezer forintból élő Zsiga Marcell a mai napig nem tárta a nyilvánosság elé, hogy miből vette azt a 40 milliós házat, amire még a havi 1,7 milliós fizetéséből sem futhatta tavaly, és miután élő adásban ígérte meg hogy bemutatja, várjuk Németh Szilárd rezsiszámláit is!

Az MSZP ezért felszólítja Németh Szilárdot és Zsiga Marcellt, a Fidesz fő álláshalmozóit, hogy hagyják abba a személyeskedést, az embereket irritáló nyilatkozatokat és nézzenek végre őszintén választóik szemébe, vagy legalább a jó meleg otthonuk tükrébe!

Török Zsolt,
szóvivő