Várospolitikai stratégiát hirdetett az MSZP Budapest

Az MSZP Budapesti Küldöttértekezlete a tegnapi napon egyhangú szavazással Budapesti Várospolitikai Stratégiát hirdetett. A dokumentum világos útitervet szab a következő négy évre, egyértelműen meghatározza Budapest újraindításának programját.

A dokumentum határozottan megfogalmazza az MSZP fővárosi terveit. Világossá teszi: a 2014. évi választásokon nem elég pusztán legyőzni a Fideszt, nem elég a mai városvezetés hibáit javítani, új irányra és új lendületre van szükség. Budapest fenntartható, kiszámítható, dinamikus fejlődéséhez, szolidaritásának újrateremtéséhez új jövőképet kell kialakítani.

A stratégia leszögezi: Budapest az ország szerves része. Fejlődése, helyzete meghatározza hazánk egészének a jövőjét. Az elfogadott várospolitikai stratégia épp ezért nyitott, önálló és megegyezések alapján irányító, a civil szférával folyamatos párbeszédben élő városvezetést hirdet. Kijelöli a következő városvezetés prioritásait: a szociális válság mérséklését, a meglévő erőforrások ésszerű, intelligens felhasználását. A következő hónapokban az MSZP folyamatosan mutatja be a stratégia alapelemeit.

A szervezet küldöttértekezlete 100 százalékos támogatással főpolgármester-jelöltté választotta Horváth Csabát, az MSZP alelnökét, fővárosi frakcióvezetőt. E mellett 99 százalékos támogatással elfogadta az MSZP fővárosi önkormányzati képviselőjelölti listáját is.

Az MSZP 2014-es fővárosi listájának első 20 jelöltje:

Horváth Csaba
Gajda Péter
Dr. Molnár Zsolt
Borszéki Gyula
Lendvai Anna
Dr. Trippon Norbert
Simonka Csaba
Szenteczky János
Szaniszló Sándor
Dr. Havas Szófia
Felkai Tamás
Tüttő Kata
Andó Sándor
Móricz Eszter
Alexa György
Hidasi Gábor
Kiss Jenő
Pásztor Tibor
Dankóné Hegedűs Jolán
Őrsi Gergely


MSZP Budapest