Varsóban találkoztak az európai baloldali pártok főtitkárai

A jövő májusi európai parlamenti választásokra való felkészülés jegyében megbeszélést tartottak az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) tagszervezeteinek főtitkárai Varsóban. A rendezvényen részt vett továbbá Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, akit néhány nappal korábban az európai baloldali pártok közös jelöltjévé választottak az Európai Bizottság elnöki tisztségére.  A találkozón dr. Gurmai Zita EP-képviselő, az ESZP Nőszervezetének (PES Women) elnöke a választási kampány és az új törvényhozási időszak kihívásairól beszélt.

A PES Women elnöke szerint az ESZP-nek és az európai baloldali pártoknak most mindenekelőtt azt kell bebizonyítani a választók számára, hogy valóban a nők pártjai kívánnak lenni. A nők és a fiatalok a jövő évi kampány kiemelt célcsoportjai lesznek, és az ESZP-nek feltett szándéka, hogy e csoportok érdekeit a 2014 utáni uniós jogalkotásban hangsúlyosan megjelenítse.
 
„Az előttünk álló időszak legfontosabb feladatai a nemek kiegyensúlyozott képviseletének megvalósítása, a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása, a bérolló mérséklése és bezárása valamint a nők sérelmére elkövetett erőszak felszámolása lesznek” – hangsúlyozta Gurmai Zita. Az EP-képviselő hozzátette: az ESZP valamennyi területen – kézzel fogható eredményeket célzó – javaslatokat dolgozott ki, de a nők és a fiatalok helyzetének javítása – horizontális célkitűzésként – az ESZP teljes programjában jelen van.