mszp.hu | Belföld | vasárnapi nyitvatartás
2016. augusztus 15. 14:07

Vasárnap déli boltzár: a Fidesz még mindig le akarja győzni a népet

Vasárnap déli boltzár: a Fidesz még mindig le akarja győzni a népet
A Fidesz ahányszor megszólal a vasárnapi zárva tartásról, a politikusai annyifélét mondanak. Most éppen Halász János fideszes frakciószóvivő állította Kósa Lajos fideszes frakcióvezetőről, hogy hazudik.
Az MSZP álláspontja ebben a kérdésben kezdettől fogva világos: mi folyamatosan azt mondjuk, hogy a vasárnapi boltzár káros, ezért ezen nem is szabadna gondolkodni. 
 
Ebből is látszik, hogy a Fidesz összevissza hazudozik, miközben az MSZP végig az igazságot képviseli.
 
Az, hogy Halász János szerint nem lesz megtiltva a vasárnapi nyitva tartás, nem jelent semmit. Ez a fideszes logika: nem tiltják meg, csak akkora adót vetnek ki rá, hogy a boltoknak ne érje meg kinyitni.
 
A Fidesz képtelen meghajolni az emberek elsöprő akarata előtt, még mindig le akarja győzni a népet. Meg akarják mutatni, hogy csak azért is bezáratják a boltokat. Ha nem tiltással, akkor anyagi zsarolással.
 
Az MSZP ebben az ügyben az emberekkel együtt már legyőzte a Fideszt, és ezt fogjuk ismét tenni, ha bármilyen formában, akár anyagi zsarolással támadást indítanak a vasárnapi nyitva tartás ellen.
 
Félreértés ne essék: mi nem a nagy üzletláncokat védjük. Mi az emberek szabad döntésének jogát védjük. És ebben Magyarország lakóinak 80 százaléka mellettünk áll.
 
MSZP