Vasárnapi boltbezárás: Rendeljék el a turisztikai övezetekben működő üzletek felmentését!

Az emberek magánéletébe lépten-nyomon beletaposó brókerkormányt nem érdekli sem az emberek véleménye, sem az, hogy az ostoba boltbezárással a vasárnapok mellett tönkreteszik az idei balatoni szezont is.

Országszerte az emberek kétharmadát bosszantják a brókerkormány által vasárnaponként zárva tartott boltok, a turizmusból élő kiskereskedőknek viszont a szezonban minden nap egyforma. Ha ezt képtelen megérteni a Fidesz, akkor totálisan alkalmatlan a kormányzásra.

Ezért ma is aktuális a kérdés: mi értelme van egy tollvonással hazavágni a hazai turizmust és mi akadályozza, hogy a Balaton parti üzletek felmentést kapjanak a vasárnapi boltzár alól? Az MSZP elvárja a kormánytól, hogy ha már szezonkezdetre nem oldotta meg a problémát, haladéktalanul rendelje el a turisztikai övezetekben működő üzletek felmentését a vasárnapi bezárás alól! Az MSZP ezzel együtt az emberekkel egyetértésben a vasárnapi zárva tartást előíró jogszabály teljes eltörlését követeli, mert a zárva tartás mindenkit zavar: azt is, aki dolgozni szeretne és azt is, aki vásárolni.

Harangozó Gábor
országgyűlési képviselő