Vastag ceruza, vastag bőr

Miközben 4 millió ember a létminimum alatt, 1,5 millió pedig mélyszegélységben él Magyarországon, továbbá 500 ezer gyermek éhezik naponta és a magyar családok közel 70 százaléka már csak minden második nap jut húsételhez, a Fidesz-közeli Századvég-csoport vastagon fogó ceruzával dolgozó tanulmányírói napi 10 millió közforintot tehetnek zsebre.

A Fidesz-közeli Századvégnek három hónap alatt egymilliárdot számlázott, azaz napi kilenc és fél millió forintért dolgoztatott a fejlesztési minisztérium – adta hírül tegnap a sajtó. Egyes számítások szerint ez azt jelenti, hogy a Századvég-tanulmányok egy-egy oldala 470 ezer forintba került.

Egy átlagos vidéki óvodában napi háromszori étkezésért 298 forint térítési díjat fizetnek a szülők. Ami azt jelenti, hogy a Századvég által naponta felvett 10 millió forintból több mint 33 ezer szociálisan hátrányos helyzetű gyermek egynapi étkeztetését lehetne biztosítani.

A Magyar Szocialista Párt számára elfogadhatatlan az az igazságtalanság, hogy amíg a napról napra szegényedő családok összeroppannak az újabb és újabb Matolcsy-csomagok terhe alatt, addig a kiváltságos haveri cégek a megrakott húsosfazekak súlyától roskadoznak!

ITT AZ IDŐ leszámolni azzal a kormánnyal, amelynek tagjai a maguk mindennél vastagabb bőrükről mintát véve azt képzelik, hogy bármikor, bármennyit lehúzhatnak a magyar családokról.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja