Vecsés

A helyszín: Vecsés

A körzet: Pest megye 7-es számú egyéni választókerülete

A kormányváltó jelölt: Szabó Rebeka

A kormánypárti jelölt: Szűcs Lajos

A program: az uniós forrásból felújított egészségügyi központ megtekintése, majd kitelepüléssel egybekötött fórum az uniós forrásból felépített Bálint Ágnes Kulturális Központ előtt, végül a kultúrprojekt (azon belül is elsősorban a játszóház és a könyvtár) megtekintése.

A nyilatkozat: A várólisták elviselhetetlenül hosszúak, itt egy jó példát láttunk arra, hogyan lehet hatékony ellátással rövidíteni a várakozási időt, a várólisták radikális csökkentése, majd megszüntetése pedig forrásátcsoportosítással, például a stadionokra elköltött milliárdok átcsoportosításával érhetők el.

A performansz: Mesterházy Attila Szabó Rebekával az ellenzéki képviselőjelölt mobil óriásplakátja előtt.

A beszédek: Szabó Rebeka az előttünk álló választás tétjéről szólva úgy fogalmazott, nem csak kormányt váltunk és választunk vasárnap, hanem a jövőt is. Orbán Viktor oligarchaválogatottja marad még négy évig a nyakunkon, vagy egy igazságosabb, demokratikusabb kormánya lesz Magyarországnak? – kérdezte.

Mesterházy Attila Vecsésre is felkészülten érkezve azt mondta, a helyi fejlesztéseket kivétel nélkül a korábbi kormányok intézték és menedzselték, a Fidesz csak a szalagátvágásban teljesített jobban. A kormányváltás után ismét a korábbi fejlődési pályára állítjuk Vecsést és a Dél-Budapesti agglomerációt. A Nemzeti Közútfejlesztési Program keretében elsősorban az alacsonyabb rendű utak infrastruktúrafejlesztésére fókuszálunk majd, de nagyobb figyelmet fordítunk a közösségi közlekedés minőségére és sűrűségére is.