2011. április 11. 21:00

Védett állatokra vadászengedély?

Az MSZP Környezetvédelmi Tagozata megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy Semjén Zsolt, Orbán Viktor helyettese magyarországi védett állatokra akar vadászengedélyt kilobbizni. Mi, az MSZP környezetvédői hisszük és valljuk, hogy a természet szeretetére, megóvására és tiszteletére kell nevelni gyermekeinket, s nem pedig olyan példát mutatni nekik, mely szerint bármilyen érték, amit hatalmunkban és kedvünkben áll elpusztítani, azt elpusztíthatjuk.

Semjén Zsolt afféle "úri huncutságból" természetvédők tízezreinek több évtizedes, napi aprómunkáját zúzná össze egyetlen tollvonással, kiárusítaná a magyar természeti kincseket külföldi hobbivadászoknak.

A Semjén Zsolt által több más állat között levadászni kívánt barna rétihéja, nyári lúd, fürj és egerészölyv a Natura 2000 jelölőfaja, vagyis kiemelt védelemben részesül a határainkon túl is. Érthetetlen és elszomorító, hogy a Fidesz-vezette kormány újabb bizonyítékát adja annak, hogy az európai értékek ellen cselekszik, s ezúttal az úri kivagyiságnak a természet, az élővilág látná kárát.

Felkérjük Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy szabjon gátat beosztottja ámokfutásának, s egyben felszólítjuk Semjén Zsoltot, hogy haladéktalanul hagyjon fel szándékával és kérjen bocsánatot természetvédők és állatbarátok millióitól.

 
A Magyar Szocialista Párt Országos Környezetvédelmi Tagozata