mszp.hu | Belföld
2022. február 18. 14:52

“Védjük meg gyerekeinket – a Fidesztől!”

“Védjük meg gyerekeinket – a Fidesztől!”
Az Egységben Magyarországért politikusai átragasztották a kormány propagandaplakátjait

Csirkefarhát, elértéktelenedett családi pótlék, gyűlöletpropaganda: ez jellemzi a fideszes kormány 12 évét. Komjáthi Imre, az MSZP, Bősz Anett, a DK és a Liberálisok és Paróczai Anikó, a Momentum politikusai ezért átragasztották a kormány propagandaplakátjait és online sajtótájékoztatót tartottak pénteken, Budapesten az ál-gyermekvédelmi népszavazással és az Egységben Magyarországért családtámogatási terveivel kapcsolatban április 3. után.

„A Fidesz a valódi problémákat ismét egy hazug plakátkampánnyal próbálja elfedni” - kezdte a sajtótájékoztatót Komjáthi Imre. Az MSZP elnökhelyettese szerint egyáltalán nem védi meg a gyerekeinket az, hogy mindenhonnan a kormány hazug és gyűlöletkeltő propagandája ömlik rájuk.
 
„Néhány évvel ezelőtt az Ombudsman megállapította, hogy rengeteg gyereket emelnek ki a családjaikból szociális okok miatt” – emlékeztetett Komjáthi. Aláhúzta, a Fidesz állítja elő ezt a helyzetet, hiszen a családtámogatást a kiváltságosoknak adja, nem pedig azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

“Mi azt mondjuk, hogy védjük meg a gyerekeinket, de a Fidesztől” – jelentette ki. Elmondta, április 3. után önállóan működő gyermek- és ifjúságvédelmi Ombudsmanra akarják bízni ennek a területnek a felügyeletét, és azokra a szülőkre is kiterjesztenék az adókedvezményeket, akik egyedül nevelik a gyerekeiket.

A szocialista politikus hozzátette, egy olyan világra szeretnének ébredni április 4-én, amelyben gyermeket vállalni nem kockázat többé.
 
Bősz Anett kiemelte, a Fidesz csalástámogatási politikája csak a tehetős családokat segíti – ők kapják például a legtöbb adó-visszatérítést is –, és pont a legelesettebbek nem tudnak fészket rakni.

A DK politikusa rávilágított arra is, hazugság az, hogy április 3. után az egyesült ellenzék megszüntetné a családi adókedvezményeket. „A mi feladatunk az lesz, hogy betemessük a szakadékokat a társadalmi csoportok között és bezárjuk a közéjük ékelődő gazdasági ollót. Ez az ellenzéki szövetség egyik programpontja” – jelentette be.

Elmondta, nem véletlenül egészítették ki a kormány: „Védjük meg a gyerekeinket” plakátjait „a Fidesztől” felirattal. ”Azoktól az emberektől kell megvédeni a gyerekeinket, akik egy látszatországot hoztak létre és látszatsikereket produkáltak. (…) A csirkefarhát befagyasztásával vallotta be az Orbán-kormány, hogy mekkora kudarc is volt az ő kormányzása” – hívta fel a figyelmet.
 
„A Fidesz bebizonyította, hogy vannak NER-kompatibilis és nem NER-kompatibilis családok” –mondta Paróczai Anikó arról, hogy a Fidesz mit is ismer el családnak és arról, hogyha a Fidesz minden családdal törődött volna, akkor 2022-ben a családi pótlék összege nem 12.200 forint lenne.
 
A Momentum politikusa hozzátette, „Április 3. után egy sokkal befogadóbb családpolitikára van szükség, amely oda csoportosít összegeket, ahol valóban nagy szükség van rá”.

„A feladat adott: mentsük meg gyermekeinket a Fidesztől! Az Egységben Magyarországért kormányváltó szövetség számára minden gyermek egyenlő! Tudjuk a dolgunkat: április 3-án leváltjuk a kormányt, és április 4-től egy szebb, egy jobb, egy élhetőbb Magyarországra fogunk ébredni, és meg fogjuk védeni a gyermekeinket” – hangsúlyozta végezetül Komjáthi Imre, az Egységben Magyarországért szövetség politikusa, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese.

Kapcsolódó párttagok