2011. június 28. 17:58

Vége a pártszavazásnak

Minden párttagunk véleménye fontos számunkra.

Kedves Barátom! Tisztelt Tagtársam!

Mozgalmas hónapot zártunk. Június 18-án, a soron kívüli kongresszuson elfogadtuk az „Egység Magyarországért” című határozatot és a politikai nyilatkozatot. Június 22. és 28. között a párt történetében második alkalommal országos pártszavazást tartottunk.

A Magyar Szocialista Párt számára ez a pártszavazás is kiemelt fontosságú esemény volt, mert minden párttagunk véleménye fontos számunkra, amely iránymutatást jelent jövőnk formálásához.

Az Alapszabály és mellékletei csupán utalásokat tartalmaznak a pártszavazás lebonyolításához, de ennek ellenére igyekeztünk az MSZP Választmánya és a megyei vezetők együttműködésével olyan szabályrendszert alkotni, amely segítette a tisztességes, átlátható és befolyásolás mentes pártszavazás lebonyolítását.  Több, mint 200 szavazókörben folyt a szavazás az elmúlt hét napban. Voltak fennakadások, adódtak nehézségek, de mindenki a legjobb tudása szerint igyekezett a problémákat megoldani. Mindezektől eltekintve a szavazás rendben, atrocitásoktól mentesen, baloldaliakhoz, demokratákhoz méltóan zajlott.

Az MSZP vezetése nevében megköszönöm tagságunknak, hogy részt vettek a szavazáson, és külön nagyon köszönöm az elvégzett munkát, a fegyelmezettséget, a figyelmes hozzáállást, mindazt, amit a helyi vezetők felelősségével az eseti választási bizottság tagjai, a szavazóköri biztosok tanúsítottak az előírt időszak alatt.  A pártszavazás lebonyolításában szerepet vállaló közel ezer közreműködő bizottsági tag bebizonyította, hogy becsülettel elvégezte az elvállalt megbízatást.  Köszönet nekik érte.

Üdvözlettel:

Puch László,
pártigazgató