mszp.hu | Belföld
2019. december 12. 13:14

Véget ér a fideszes közpénzlopás, Győr ismét felvirágzik!

Véget ér a fideszes közpénzlopás, Győr ismét felvirágzik!
A fideszesek Győrben is több mint 1 milliárd közpénzt loptak el a bukott polgármester, Borkai Zsolt vezetésével. Most újra fejlődésnek indul a város és nem lesz több titkos, törvénysértő szerződés – számoltak be szerdán győri sajtótájékoztatójukon dr. Szakács László az MSZP elnökhelyettese és Pollreisz Balázs, a köztársaságpártiak polgármesterjelöltje.

Illegális, befektetéseket csinált a fideszes városvezetés, amin Győr polgárai nagyok sokat buktak – emlékeztetett dr. Szakács László szocialista országgyűlési képviselő..
„Nem volt rá törvényes lehetősége, hogy egy olyan offshore hátterű cégnek, mint a Quaestor, odaadja a győriek pénzét” – mondta a céghez kapcsolódó emlékezetes ETO-park buktára utalva, és emlékeztetett, a Quaestor-károsultak kétharmada a mai napig nem lett kártalanítva.


A mindent átszövő kormányzati korrupcióval kapcsolatban Szakács kiemelte, „Nincs kétféle Fidesz, egyféle van. Borkai, Simonka, Mengyi. Ilyenek a fideszesek. Aki Dézsire szavaz, az arra szavaz, hogy a borkaista urizálás folytatódjon, mi pedig azt mondjuk, nincsenek jobboldali meg baloldali károsultak, egyfajta károsult van, aki elvesztette a pénzét, akinek azt ígérték, hogy kártalanítják, és aki mögött ilyen létesítmények maradtak kihasználatlanul, és 5 éve nemkapta meg a pénzét!” – jellemezte a győriek érthető csalódását.


Elmondta, az ellenzék le akar számolni ezzel a politikával, hiszen így nem lehet tovább építeni a szabad városokat és szerintük Pollreisz Balázs a városban, a közgyűlésben szerzett tapasztalatával, ismertségével olyan fejlődést és működést tud a győrieknek kínálni, amivel elégettek lesznek.


Pollreisz Balázs, polgármesterjelölt az ügyhez kapcsolódó tapasztalatairól, valamint programjának legfontosabb alapelveiről beszélt. „Ezeket a tényeket én személyesen is megéltem a Közgyűlésben. Rengeteg vitám volt, ennek egyik következménye is volt, hogy nekem akkor a munkahelyemről el kellett jönnöm, mint közalkalmazott, de egyre elszántabb lettem emiatt, hogy ebben a városban tiszta vizet kell önteni a pohárba!”


Ígérte, nem fog polgármesterként „külön kis szobákban tárgyalgatni”, az önkormányzat működése teljesen nyitott és átlátható lesz mindenki számára. „Öntsünk tiszta vizet a pohárba, legyen tiszta a város, és legyen tiszta a jövő!” – zárta a sajtótájékoztatót Pollreisz Balázs, Győr polgármesterjelöltje!

Kapcsolódó párttagok