societas.hu
2015. augusztus 31. 15:09

Véget ért a SZIN, véget ért a nyár

Nemcsak a Punnany Massif, a Wellhello koncertjei vagy a mintegy félezer gyermeket vendégül látó Csodafalu volt nagyon népszerű a Szegedi Ifjúsági Napokon, hanem a Societas sátra is.


A többi ifjúsági szervezetével együtt a Civilfalu közelébe telepített standunk környékén állandóan szólt zene és nagy volt a jókedv, hiszen az aktivisták és a kíváncsi, a politika iránt is érdeklődő fiatalok non-stop buliztak.

Meglepően sok érdeklődőt vonzottak azonban a politikusokkal való kötetlen beszélgetések is, ahol a nyárias öltözékben ide érkező Szabó Sándor MSZP-s honatya, illetve a szokás szerint “rövidgatyába” bújt Ujhelyi István európai parlamenti képviselő elegyedett szóba minden érdeklődő diákkal és egyetemistával.

Szabó esestében leginkább a továbbtanulási és munkalehetőségekre terelődött a beszélgetés, míg Ujhelyi elsősorban arra törekedett, hogy kifejtse, miért is óriási probléma az ország számára a fiatalok külföldre vándorlása.
 

Brunner Tibor, a Societas elnökhelyette ehhez azt is hozzátette: “A fiatalok már nem csak a külföldi munkaválalásban gondolkoznak hanem a továbbtanulásukat is ott tervezik!” Ugyanakkor Ujhelyit nem csak ez a kérdés foglalkoztatta: “azt is tudni szerettem volna, mik a hazai fiatalok legfőbb problémái, mert csak így tudom őket igazán eredményesen képviselni Brüsszelben!”

Bár ilyen fajsúlyos témákról is szó esett, a fesztiválon, és a sátor körül is a jó hangulaté, a zenéé és a lazulásé volt a főszerep. És, bár a SZIN és a nyár is véget ért, az élmények azért még sokáig azokkal maradnak, akik velünk buliztak.