Véget kell vetni "Simicska szerelemgyerekei" harcának

Az MSZP frakcióvezetője szerint véget kell vetni annak a harcnak, amelyet "Simicska szerelemgyerekei", a Fidesz és a Jobbik a magyar adófizetők pénzén folytat.
Tóth Bertalan szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elképesztőnek nevezte, hogy közpénzből milliárdokat költ a kormány, az önkormányzatok, százmilliókat a Civil Összefogás Fórum (CÖF) vagy a Fidelitas óriásplakátokra, propagandaanyagokra.
    
Szerinte ugyanilyen felháborító, hogy Simicska Lajos "a lopott pénzből" a Jobbik plakátkampányát finanszírozza.
    
Értékelése szerint a jobboldalon "Simicska szerelemgyerekei", a Fidesz és a Jobbik harcolnak, egy presztízsharcról, egy cicaharcról van szó, amely a magyar adófizetők pénzéből folyik.
    
Ennek véget kell vetni! - hangsúlyozta.
    
Tóth Bertalan elmondta, az MSZP korábban már javaslatot tett a pártfinanszírozás átalakítására, az szabályozta volna a plakátolást is. Ezt a Fidesz leszavazta - emlékeztetett.
    
Kitért arra, hogy javaslatukban szerepeltek olyan elemek, amelyek a mostani plakáttörvényben is benne voltak, de a jelenlegi törvényjavaslatot hiányosnak tartották. 
    
Kifejtette: bár a kormánynak és az önkormányzatoknak tilos lett volna a plakátolás kampányidőszakon kívül, de a civil szervezeteket, a CÖF-öt és a Fidelitast nem zárta volna ki. Miközben a kormány nem plakátolhatott volna, a CÖF közpénzből megtehette volna ezt - magyarázta. Megjegyezte, a törvényjavaslat megakadályozta volna azt, hogy a Simicska Lajos által "elhordott pénzből" a Jobbik folytasson politikai kampányt.
    
A frakcióvezető jelezte, "leporolják" korábbi előterjesztésüket, és javaslatot tesznek arra, hogyan lehet megtiltani a kormánynak, az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, hogy beavatkozzanak a választási kampányba.
    
Hozzátette: azt is el kell kerülni, hogy a két nagy erő, a Habony-féle és a Simicska-féle csapat "lealjasítsa" a választási kampányt arra, hogy ki tud ahhoz több közpénzt felhasználni.

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12

Kapcsolódó párttagok