Belföld | közlemény államadósság GDP
2013. július 23. 15:56

Végképp becsődölt az Orbán-kormány

Elvesztette az államadósság elleni háborúját az Orbán-kormány. Ezzel kormányzásának legfontosabb célkitűzését bukta el Orbán Viktor. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország újra lecsúszott a legeladósodottabb tíz uniós ország közé, így 82,4 százalékon áll a bruttó közadósság GDP-hez viszonyított aránya.  

Kimondhatjuk: ezzel az Orbán-kormány megbukott. Amiért létrejött a Nemzeti Együttműködés Rendszere, amiért a fideszes kétharmad a négymillió szegény országává tette hazánkat, ami miatt harminc új adót vetettek ki az emberekre, mind semmivé foszlott.

Orbán visszaélt a rá szavazók bizalmával, átverte őket. A mérhetetlen megszorítások értelmetlenné váltak, a magán-nyugdíjpénztári vagyon lenyúlása és az emberek pénztárcájának kiürítése teljesen felesleges volt.

Mivel alkalmatlansága bebizonyosodott, felszólítjuk Orbán Viktort, mondjon le, és kérjen elnézést a magyar lakosságtól, hogy három évig a bolondját járatta vele. Ha szemernyi tisztesség is szorult a miniszterelnökbe felemelt fejjel ismeri be, hogy elbukott, majd a nép kezébe helyezi sorsát.

Világossá vált, hogy Orbán tolvajkormányának mennie kell. Az ország vezetését olyanokra kell bízni, akik képesek növekvő pályára állítani a tönkretett magyar gazdaságot, és ezáltal elérni, hogy az emberek napról napra jobban éljenek.

Az MSZP készen áll.

Tukacs István
országgyűlési képviselő