Belföld | Nyíregyháza
2013. október 13. 13:23

Végre megtörtént az alapkőletétel!

Örülünk annak, hogy a fideszes megyei és városi vezetés immáron alapkőletételig tudta fejleszteni a kórházi nagyprojektet, azt a nagyprojektet, aminek szerződését 2009-ben még a szocialista kormány kötött meg a kórházzal – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, megyei elnök.

Ezt a projektet az MSZP kormányzás időszakában előkészítettük, biztosítottuk hozzá a forrásokat, aztán a Fidesz kormány által megvalósított Áfa növelés és árfolyamrontás következtében ezt újra kellett számolni. Ezek után ne legyen büszke a Fidesz arra, hogy az általuk elkövetett hibák után biztosították a még szükséges további forrásokat a kórházfejlesztéshez.

Szeretnénk, ha ez a program az eredeti elgondolásoknak megfelelően, a megye betegellátásának fejlesztését szolgálva tudna megvalósulni. – nyilatkozta az MSZP megyei vezetése nevében az elnök. Ugyanakkor ismertté vált, hogy a megye kórháza az elsők közt szerepel az országos rangsorban, nevezetesen az adósságrangsorban. Aggasztó, hogy az új, büszke kórházi vezetés nem tudta elérni azt, hogy ne legyen több milliárd forintos adóssága a kórháznak. Emlékeztetőül a képviselő elmondta, hogy a boldog békeidőkben, amikor még nem volt államosítva a kórház és nem volt leváltva a kórház korábbi vezetése, akkor a nyíregyházi kórháznál nem volt jellemző az adósság, sőt ez volt az egyike azon intézményeknek az országban, amely többlettel gazdálkodott évente. Mára pedig csak egy államtitkári ígéretet próbál a fideszes vezetés pozitívan beállítani, hogy lesz adósságkonszolidációja a nyíregyházi kórháznak is. Jobban kellene gazdálkodni! A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberek betegellátása ettől többet érdemel!