mszp.hu | Belföld
2023. július 13. 17:45

Végső búcsút vettünk Géczi József Alajostól

Végső búcsút vettünk Géczi József Alajostól
Egy őszinte, igaz, baloldali embert, Géczi József Alajost kísértük ma utolsó földi útjára. Életében tette, amit lehetett, tette, ahogy lehetett. Emlékét megőrizzük!

Géczi József Alajost az MSZP alakuló kongresszusán az Országos Elnökség tagjának választották. Az újjászervezés egyik legnehezebb időszakában volt a vezető testület tagja 1994-ig.1991-től tagja volt az Országgyűlésnek, s 2010-ig dolgozott a törvényhozásban. Lelkiismeretesen, nagy empátiával kezelte az ügyeket. Függetlenségét, a bírálat és a kritika szabadságát végig megtartotta magának. Kemény és elvhű ember volt. Talán otthonról hozta, talán az évek tették ilyenné.

Mindig számítani lehetett rá. Illik rá is az, amit a rendszerváltó magyar baloldaliak egyike mondott: „Az új vezetők közül sokan már nem lesznek itt, rájuk már senki nem fog emlékezni, de én még mindig tagja leszek az MSZP-nek.” A haláláig így is volt. A modern magyar baloldal rendszerváltó generációjához tartozó kiemelkedő személyiség volt. Büszke vagyok rá, hogy ismerhettem!

Az MSZP megyei elnöke, Szabó Sándor képviselőtársam és Baja Ferenc, Választmányunk elnökhelyettese, az MSZP egyik alapítója búcsúzott ma szóban is a nevünkben.

Emlékét megőrizzük!

Nyugodjék békében!

Dr. Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese

Kapcsolódó párttagok