Belföld | Békéscsaba
2013. január 25. 17:38

Véletlenek márpedig nincsenek

A pénteki közgyűlés napirendjén szerepelt a békéscsabai Árpád Fürdő felújítsa. Az előterjesztés tanúsága szerint a felújításra szánt több mint 200 millió forint egy szanki és egy békési vállalkozás kasszáját fogja gyarapítani. Azaz a városvezetés ismét nem a helyi vállalkozásoknak szavazott bizalmat.

Az önkormányzat a fürdő esetében is hirdetmény közzététele nélkül írta ki a pályázatot, azaz – a megfelelő kompetenciák igazolása mellett – Békéscsaba városa bármelyik vállalkozástól kérhetett volna árajánlatot. Többször hívtuk már fel a városvezetés figyelmét, hogy az ilyen módon kiírt pályázatokon próbálja meg előnyben részesíteni a helyi vállalkozásokat, hiszen ezzel munkát adhatna a békéscsabai cégeknek, amelyek városunk gazdasági fejlődésének az alapját adhatnák.
 
A józan ész is a helyi vállalkozások erősítését diktálná. Talán a véletlenek képében megjelenő „magasabb érdekek” állhatnak annak a hátterében, hogy a nem helyi vállalkozások kapják a helyi munkákat? Hiszen csak a véletlenek összejátszásának köszönhető, hogy a termál kutak felújítását végző szanki GREENMAN Energia Kft. ügyvezetője, Lázár János Hódmezővásárhely volt polgármesterének, egykori médiareferense.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének nevében:
Miklós Attila
elnök