mszp.hu | Belföld | hír tv közlemény Magyar Nemzet sajtó
2014. április 30. 12:57

Veres János pert nyert a Magyar Nemzet és a Hír Tv ellen

Veres Jánosnak adott igazat a Fővárosi Törvényszék 2014. április 30-án a Magyar Nemzet szerkesztősége ellen indított sajtó helyreigazítási perében és kötelezte az alperes szerkesztőséget, hogy a sérelmezett cikkel azonos helyen és terjedelemben 8 napon belül tegye közzé az alábbi szöveget:

„Lapunk 2014. március 20.-i számában valótlanul állítottuk, hogy Veres János bissau-guineai útlevél beszerzését tervezete ám végül elállt ettől a szándékától.”

Továbbá kötelezte az alperest a perköltség megfizetésére, melyből 38.100 Ft az ügyvédi költség és 36.000 Ft eljárási illeték.

Ugyancsak április 30.-án Veres Jánosnak a Hír Tv Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. alperes ellen indított sajtó helyreigazítási perben benyújtott keresetének is helyt adott a Fővárosi Törvényszék és kötelezte az alperest, hogy az alábbi szövegű helyreigazítást tegye közé a sérelmezett hírrel azonos helyen és terjedelemben 8 napon belül.

„2014. 03. 20.-án híradónkban valótlanul állítottuk, hogy Veres János bissau-guineai útlevél beszerzését tervezte ám végül elállt ettől a szándékától”.

Továbbá kötelezte az alperest a perköltség megfizetésére, melyből 38.100 Ft az ügyvédi költség és 36.000 Ft eljárási illeték.

Mindkét sajtóorgánum esetében megkereste a Fővárosi Törvényszék a nyomozóhatóságot. A nyomozóhatóság azt a tájékoztatást adta, hogy a nyomozati anyagban semmilyen olyan adat nem lelhető fel, hogy Dr. Veres János bissau-guineai útlevél beszerzését tervezte, ám végül elállt ettől a szándékától.

A Fővárosi Törvényszék ítéletei egyértelműen megállapítják azt, hogy mindkét sajtóorgánum valótlant állított. Az ítéletek nem jogerősek.